Dan Diaconescu: Cei din CNA sunt doar niste slugi ale lui Basescu. Sa vedem in cat timp reusesc sa-i scurtez mandatul

Fara Autor | 10.04.2012

Pe aceeași temă

Patronul OTV, Dan Diaconescu, ii acuza pe membri Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ca lucreaza la comanda presedintelui Traian Basescu si ca vor, cu orice pret, sa-i inchida postul.
 
"Cei din CNA sunt doar nişte slugi ale lui Traian Băsescu şi vom încerca să facem tot ce putem ca moţiunea din Parlament de după Paşte să treacă şi să urgentăm suspendarea lui Băsescu, cu orice mijloace. Băsescu, până acum, m-a arestat, mi-a închis postul. Acum, să vedem în cât timp reuşesc să-i scurtez mandatul şi să trec şi eu la arestarea sa", a declarat Dan Diaconescu pentru „Adevărul“. 
 
 
Basescu a comandat inchiderea postului
 
Patronul OTV il acuza pe presedintele Basescu ca a urgentat inchiderea postului sau, "pentru ca vede sondajele".
 
"Băsescu i-a rugat pe domnii Jucan şi Onisei să închidă mult mai repede OTV, faţă de 28 septembrie, când era anunţat. Vrea închiderea postului mult înainte de alegeri pentru că vede sondajele şi-şi dă seama ce se-ntâmplă", a precizat Diaconescu. 
 
Dupa emiterea decizie CNA de marti seara de a injumatati din nou licenta postului OTV, pentru propaganda politica, Dan Diaconescu a continuat sa afiseze mesajul "OTV a fost interzis astăzi de Traian Băsescu din motive politice".
 
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat sa reduca din nou la jumatate licenta canalului OTV, din cauza publicitatii politice facute PP-DD, fiind a doua ora cand CNA decide acest lucru. Astfel, OTV mai poate emite doar pana pe 4 iulie.
 
"Aseara, domnul Diaconescu spunea explicit ca sediul partidului se afla in sediul televiziunii (...) Cel mai grav in demersurile lui Dan Diaconescu e ca sunt adusi copii minori (...) Statul de drept nu este respectat, copiii sunt impinsi in fata, oamenii sunt manipulati (...).
 
Faptul ca societatea e in insolventa, acest lucru nu are legatura cu starea de fapt, nu exonereaza OTV de respectarea legii", a declarat Jucan,  dupa anuntarea deciziei CNA, potrivit Hotnews.
 
În plus, Consiliul a mai votat şi întreruperea emisiei cu 10 minute a emisiei, timp în care se va difuza textul sancţiunii. Hotararea a fost luata cu unanimitate de voturi. 
 
Sanctiunea de marti s-a aplicat pe baza unei monitorizari a materialelor de publicitate politica difuzate de OTV in perioada 29 martie - 8 aprilie, ce au cuprins intalniri pe care Dan Diaconescu le-a avut cu cetateni din diverse localitati.
 
Anterior, pe 27 martie, CNA a decis pentru prima data sa injumatateasca perioada de licenta pentru postul OTV, din cauza publicitatii politice difuzate de acest post - cea mai aspra sanctiune pe care o putea lua intr-un astfel de caz. 
 
Dan Diaconescu a depus o contestatie a deciziei din 27 martie, venita prin intermediul cabinetului de avocatura Fenechiu Savu & Asociatii. Contestatia a fost respinsa. Potrivit unei reprezentante a casei de avocatura, decizia CNA de acum doua saptamani a fost, oricum, contestata si in instanta, dar nu s-a stabilit inca un termen.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22