Dan Mihalache il acuza pe Ponta de ipocrizie in chestiunea salariilor demnitarilor: Grilele trimise la Cotroceni sunt semnate de premier

M. B. | 12.07.2015

Pe aceeași temă

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat la Antena 3, sâmbătă seara, că ordonanța privind majorarea salariilor demnitarilor de top a fost inițiată și scrisă de Victor Ponta, cel care a negat apoi că ar fi fost de acord cu ea și acuza o înțelegere între Gabriel Oprea (înlocuitorul său în perioada cât premierul s-a aflat în Turcia) și președintele Klaus Iohannis.

 

Dovadă că Ponta a fost implicat profund stau și grilele trimise la Palatul Cotroceni, care sunt semnate de Victor Ponta, a dezvăluit Dan Mihalache.

 

"Tema majorării indemnizaţiilor demnitarilor e una veche, e una la care domnul Victor Ponta a subscris şi a iniţiat-o, e o discuţie care datează de la începutul acestui an şi n-aş vrea sa fiu pus în situaţia penibilă să furnizez e-mail-urile pe care domnia-sa mi le-a dat personal, cu grilele privind salarizarea demnitarilor şi entuziasmul pe care îl avea la momentul respectiv", a mai spus Mihalache, la Antena 3.

 

Cât despre confuzia creată de o afirmație făcută de el săptămâna trecută, pe acest subiect, Mihalache a explicat la Antena 3: “Mai nou, Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut adoptarea ordonanţei şi am spus că nu. (…) Incorectă mi se pare conduita de acum a lui Victor Ponta care neagă că această idee a pornit de la el. Nu-mi place ipocrizia şi minciuna. Eu cred că preşedintele a fost constant în susţinerea punctului său de vedere”.

 

Reamintim că premierul Victor Ponta susținea vineri că nu a fost de acord cu ordonanța de creștere a salariilor demnitarilor, ea fiind rodul colaborării dintre președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Gabriel Oprea. Liderul UNPR l-a contrazis însă, spunând că premierul a fost cel cu ideea.

 

Vicepremierul sustine ca proiectul in cauza a fost creat cu ceva timp in urma, iar “ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta”. Liderul UNPR a mai precizat ca Ponta si Iohannis “s-au pus de acord in principiu”, insa premierul avea rezerve ca seful statului va sustine Ordonanta, potrivit Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22