Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale: Prezenta lui Victor Ponta la Baku este o greseala de politica externa

T.d. | 13.06.2015

Pe aceeași temă

Prezenta premierului Victor Ponta la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, in Azerbaidjan, este o greseala de politica externa, sustine seful Cancelariei Prezidentiale, in contextul in care liderii europeni au anuntat ca nu vor fi prezenti. Dan Mihalache a mai spus ca Administratia Prezidentiala nu a fost informata privind intentia lui Ponta de a merge la Baku.

După respingerea moțiunii de cenzură depusă de PNL, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, unde a participat alături de Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de “liderii europeni cu greutate”.

După anunțarea căderea moțiunii, premierul Victor Ponta a declarat că e  momentul ca Executivul să își vadă de treabă. ”Avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”, a spus Victor Ponta.

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Adevărul l-au surprins pe premier în tribuna oficială de la Baku,exact ăn spatele lui Valdimir Putin.

La Baku au fost prezenţi, în afară de Valdimir Putin și Ponta, Alecsandr Lukaşenko - preşedintele dictator al Belarusului, liderul Turciei - Recep Erdogan și preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului.

In replica, Administratia Prezidentiala de la Bucuresti critica prezenta premierului la Baku.

Noi nu am fost informati (ca premierul Victor Ponta va merge la Baku – n.r.), prezenta premierului Romaniei, daca ma intrebati pe mine, mi se pare o greseala de politica externa”, a spus Dan Mihalache la Realitatea TV, citat de Mediafax.

Potrivit sefului Cancelariei Prezidentiale, “sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare cand dam curs unor asemenea invitatii”, in contextul in care liderii europeni au anuntat ca vor boicota deschiderea Jocurilor Europene, din cauza problemelor pe care Azerbaidjanul le are cu respectarea drepturilor omului.

Nu este prima contradictie pe politica externa intre Palatele Cotroceni si Victoria. Cu o luna in urma, presedintele si premierul au avut un schimb de replici dupa ce Ponta a mers intr-un turneu in tari din Golf fara sa anunte Presedintia. Iohannis a reactionat, spunand ca Victor Ponta face politica externa “de capul lui”, iar premierul raspunzandu-i ca i se mai intampla sa mearga de capul sau si la Bruxelles, unde e bine primit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22