Dan Suciu, BNR: Românii care au bani la băncile grecești nu trebuie sa isi faca griji

P.c. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Bancii Nationala a Romaniei, a declarat pentru Digi24 că românii care au depozite la băncile cu capital grecesc din Romania nu au de ce să îşi facă probleme, BNR fiind pregătită pentru orice fel de scenariu.

 

Nu vorbim de bănci greceşti, vorbim despre bănci româneşti care au avut la un moment dat capitalul de fondare grecesc. Ele se supun legislaţiei româneşti, o legislaţie care prevede, pe de altă parte, garantarea tuturor depozitelor în cuantumul sumei de 100.000 de euro, asta pentru toate băncile, nu e o condiţie specială pentru unele. În consecinţă, nu e niciun motiv de preocupare din punctul de vedere al BNR în ceea ce priveşte rezervele sau depozitele cetăţenilor români”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, la Digi24.

 

CITITI SI: Dan Suciu (BNR): Romania nu va fi afectata de o eventuala iesire a Greciei din zona euro

 

Grecia este in pragul falimentului dupa ce premierul Alexis Tsipras a anuntat ca va organiza un referendum in data de 5 iulie, pentru ca grecii sa decida singuri daca accepta acordul propus de creditori. Ministrul de Finante grec, Yanis Varoufakis, a afirmat ulterior ca Grecia va cere Eurogrupului o extindere a programului de salvare cu cateva saptamani pentru ca referendumul sa poate fi organizat. Ministrii de Finante din zona euro au anuntat insa ca programul de salvare nu va fi prelungit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22