Dan Șucu, patronul Mobexpert, preia un brand jurnalistic evaluat la 5,7 milioane de euro

Redactia | 19.01.2022

Dan Șucu, patronul Mobexpert, intră pe piața media din România după ce a devenit principalul creditor al grupului de presă Mediafax Group, fondat de Adrian Sârbu.

Pe aceeași temă

Omul de afaceri, Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group şi intră, astfel, pe piaţa media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, potrivit surselor Profit.ro.

 

Principalele publicaţii ale grupului, aflat în insolvenţă de peste 7 ani, au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin, iar scopul tranzacţiei este ca, după un anumit interval de timp, Şucu să devină principalul acţionar.

 

Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.

 

ING a fost în discuţii cu mai mulţi investitori cu scopul vânzării creanţei şi a ajuns, recent, la un acord cu Dan Şucu, spun sursele Profit.ro.

 

Contactat de Profit.ro, Dan Şucu nu a dorit să comenteze informaţia.

 

Înainte de aceste tranzacţii, valoarea de piaţă a activelor Mediafax Group, în ipoteza unei vânzări forţate, a fost calculată la aproape 5,7 milioane euro, în cadrul planului de reorganizare. Mediafax Group a intrat în insolvenţă pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

 

Dan Șucu participă de mai mulți ani la emisiunea televizată "Imperiul Leilor", difuzată de Pro TV, fapt în urma căruia și-a ridicat și mai mult notorietatea în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22