Dan Tudorache, președinte Sector 1 PSD: Am văzut scrisoarea semnată de 20 membri CEx

Redactia | 18.09.2018

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat luni că a văzut și semnat scrisoarea prin care i se solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD. Conținutul scrisorii va fi făcut public după ce vor fi semnat cel puțin jumătate plus dintre membrii CEx (31 de membrii).

Pe aceeași temă

 

 

 

Potrivit lui Tudorache, președintele PSD Sector 1, scrisoarea anti-Dragnea există și urmează să fie făcută publică după ce va fi semnată de cel puțin jumătate plus unu dintre membrii CEX, structură care, potrivit acestuia, numără 61 de persoane.

 

Reporter: Domnule Tudorache, se discută despre o scrisoare în PSD în care se solicită demisia lui Liviu Dragnea. Aţi văzut o astfel de scrisoare?

 

Dan Tudorache: Da.

 

Reporter: Aţi semnat-o?

 

Dan Tudorache: Nu pot să vă răspund la această întrebare.

 

Reporter: Dar aţi văzut alţi colegi care au semnat această scrisoare?

 

Dan Tudorache: Da.

 

Reporter: Câţi colegi, din ce aţi văzut dumneavoastră, au semnat scrisoarea aceasta?

 

Dan Tudorache: Săptămâna trecută erau peste 20.

 

Reporter: Scrisoarea avea doar un singur punct, în care se cerea ca Liviu Dragnea să plece din fruntea PSD?

 

Dan Tudorache: Da.

 

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuţie deschisă” în partid.

 

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuţie deschisă în CEx şi să se spună toate nemulţumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, şi să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara uşilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieşim afară, să ieşim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuţii, nu poţi să spui că totul e ca în rai. Sunt discuţii, dar automat trebuie să îţi porţi toate discuţiistranşezi toate problemele în interior, când ieşi afară să ieşi cu o idee şi pe aia să o respecţi conform hotărârii majorităţii”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele PSD Sector 1.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcţia de preşedinte al formaţiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă", anunţând un nou CEx cât de curând.

 

„Nu mai trebuie lungită foarte mult (decizia privind convocarea unei şedinţe a CExN - n.r.). Am vorbit cu foarte mulţi colegi, am vorbit şi azi, o să vorbesc şi mâine, şi o să decidem", a declarat, luni, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă este o urgenţă convocarea unui şedinţe lărgite a partidului.

 

Întrebat dacă există scrisoarea despre care se vorbeşte, Dragnea a ridicat din umeri.

 

„Nu ştiu, eu am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuarea în sensul ăsta. Cu toţi cu care am vorbit ideea este să închidem toate aceste discuţii pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la CExN, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit", a precizat acesta.

 

Dragnea a spus că „nu vede bine deloc” discuţiile din spaţiul public legate de tensiuni în PSD.

 

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat şi la Congres, s-a discutat şi la miting, s-a discutat şi la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, şi nici temele impuse de Iohannis".

 

„Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă", a adăugat Dragnea.

 

Fostul premier Mihai Tudose le-a spus jurnaliştilor, luni, la Parlament, întrebat dacă există în PSD o scrisoare a nemulţumiţilor din partid, că Declaraţia de Independenţă a SUA există chiar dacă unii nu au văzut-o şi nici nu au semnat-o.

 

„Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”, a declarat luni, la Parlamentul, deputatul PSD Mihai Tudose, întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în spaţiul public prin care nemulţumiţii din partid ar dori schimbarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

 

Mihai Tudose a adăugat că nu a semnat o scrisoare în acest sens.

 

„Eu nu am semnat acea scrisoare”, a declarat fostul premier.

 

Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a anunţat, luni, că organizaţia judeţeană a stabilit, în unanimitate, susţinerea actualei conduceri centrale a partidului şi continuarea guvernării, acesta explicând că „primarii din judeţ vor linişte”.

 

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a anunţat, sâmbătă, la finalul unei şedinţe cu liderii organizaţiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei şedinţe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulţumiri” din partid. Potrivit acestuia, organizaţiile judeţene PSD din Ardeal susţin „fără rezerve” Guvernul.

 

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei şedinţe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

 

Gabriela Firea a transmis vineri că nu se află în fruntea niciunei răzmeriţe, dar că se va alătura oricărei iniţiative pentru „modernizarea” PSD şi că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puţin 30 de colegi”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22