Dan Voiculescu vrea și el să scape de interceptările din dosarul de șantaj la RCS-RDS

Tudor Despina | 16.03.2016

Și Antenele vor să profite de recenta decizie a Curții Constituționale. Avocații Antena TV Group au cerut miercuri înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI în dosarul în care mogulul Dan Voiculescu e acuzat de șantaj la adresa companiei RCS&RDS.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Agerpres, avocații Antena TV Group au cerut magistraților să elimine din dosar probele bazate pe interceptări și înregistrări ambientale, cerere cu care au fost de acord și avocații celorlalte părți implicate în dosar, inclusiv avocatul lui Dan Voiculescu. Procurorul de caz și avocatul RCS&RDS s-au declarat împotriva cererii, în condițiile în care procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de ședință a spus că decizia Curții Constituționale nu se aplică retroactiv.

 

Instanța urmează să trimită o adresă la DNA și Parchetul General pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale și telefonice în dosar și în ce fel a acordat SRI asistență. În această cauză, directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și mogulul Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată în Octombrie 2013, sub acuzația de șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite. Magistrații au stabilit un nou termen în proces pentru data de 13 Aprilie.

 

De altfel, tot mai multe nume grele din dosarele aflate pe rol încearcă să profite de recenta decizie a CCR privind neconstituționalitatea interceptărilor făcute de SRI la cererea procurorilor.

 

  • În 11 dosare de corupție au fost ridicate deja excepții de neconstituționalitate referitoare la interceptări. Și Sorin Oprescu urmează să facă același lucru.

 

Un număr de 11 dosare privind fapte de corupție au fost deja vizate de excepții de neconstituționalitate cu privire la interceptări, după decizia Curții Constituționale, potrivit unor surse judiciare. Exemplul a fost urmat și de primarul suspendat al Capitalei. Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a spus joia trecută că va contesta probele din dosar bazate pe suportul tehnic al Serviciului Român de Informații, asta după ce CCR a declarat neconstituționale interceptările făcute de SRI la cererea procurorilor.

 

Avocatul Mocanu a declarat pentru Adevărul că interceptările ambientale reprezintă 1/3 din materialul probator pe care sunt fundamentate acuzațiile față de toți inculpații în dosar.“Este vorba de procesele-verbale privind patru discuţii ambientale şi cele privind două filaje, din două zile”, a explicat avocatul. Dosarul lui Oprescu se află în Cameră preliminară și are termen stabilit pentru 24 Martie la Curtea de Apel București.

 

Mai mult, Sorin Oprescu a depus plângere împotriva judecătoarei Camelia Bogdan. Precizările au fost făcute săptămâna trecută, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde primarul suspendat a mers pentru a depune plângerea împotriva judecătoarei de la Curtea de Apel București.

 

Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Mai mult, consider că (Camelia Bogdan) și-a îndeplinit obligațiunile luând un rol de <procuror șef> și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ca și când ar fi fost vorba despre o sentință, și nu de o discuție asupra arestării preventive”, a spus Oprescu la sediul CSM.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22