Dăncilă a comis-o din nou: L-a pârât la CCR pe Iohannis că nu-i acceptă pe Vasilescu și Drăghici

Redactia | 07.12.2018

Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare pentru Șova și Stănescu.

Pe aceeași temă

În lipsa semnăturii lui Klaus Iohannis care a spus că se mai gândește, Dragnea nu poate să finalizeze remanierea guvernamentală la două ministere cheie, Dezvoltare și Transporturi, unde și-a numit cei mai docili oameni de casă: Lia Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici.

formaliza revocarea din funcție a miniștrilor demisionari Lucian Șova și Paul Stănescu și înlocuirea lor cu Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, așa cum a decis PSD.

”Azi am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu mi-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de ambiții personale, jocuri politice sau campanie electorală”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Șefa Guvernului a anunțat încă de ieri, la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților, că va că va face acest demers la Curtea Constituțională.

„Vom sesiza CCR, astăzi (joi n. red.) am vorbit cu preşedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele (…). Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

La întâlnire a participat şi Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru a prelua portofoliul Dezvoltării Regionale.

Surse politice au afirmat joi că liderii coaliţiei de guvernare, preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au decis încă de miercuri seară ca această sesizare să fie depusă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22