Dăncilă a convocat, luni, ședință de Guvern, în timp ce Iohannis continuă consult cu partidele

Laurentiu Gheorghe | 13.10.2019

Viorica Dăncilă, premierul interimar, a convocat o nouă şedinţă de Guvern, luni, la ora 13:00 atunci când preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu liderii partidelor la Cotroceni.

Pe aceeași temă

Conform comunicatului emis de Guvern pe ordinea de zi se află un proiect privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

Tot în comunicatul trimis de către Guvern se află şi o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil, dar si Raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Însă pe ordinea de zi suplimentară s-ar afla și rectificarea bugetară, conform unor surse politice.

Reamintim ca Guvernul Dancila a picat dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament. S-au inregistrat 238 de voturi „pentru”, 4 „impotriva” si 0 abtineri. Pentru ca motiunea sa treaca era nevoie de 233 de voturi „pentru”.

Tot luni, președintele Iohannis va continua consultările cu partidele politice, demarate vineri la Palatul Cotroceni, în vederea nominalizării unui nou premier care să formeze următorul guvern. Social-democrații care au refuzat vineri să de prezinte la consultări, au anunțat că nu vor participa nici luni la discuțiile de la Palatul Cotroceni, spunând că probabil vor vota în Parlament pentru investirea noului guvern.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22