Dăncilă a declarat război traficului de persoane: Am vorbit cu Nadia Comăneci și cu micuța Picasso

Dora Vulcan | 30.08.2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat război traficului de persoane și a anunțat că printre primii pași pe care i-a făcut a fost să vorbească cu Nadia Comăneci și cu ”Micuța Picasso”.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă a decis să declare război traficului de persoane după cazul Caracal, deși cazul investighează uciderea a două fete și niciun trafic de persoane. Pentru reușita acestui război, Viorica Dăncilă a vorbit cu gimnasta Nadia Comăneci și cu pictorița supranumită ”Micuța Picasso”, care acum e mare - o femeie de 34 de ani, pe numele ei real Alexandra Nechita.

Impresionată de cazul Caracal, Dăncilă a spus că se vor face controale în fiecare județ, fără să spună și în ce vor consta acestea.

"Am luat măsuri imediat însă acele măsuri nu rezolvă însă situaţia. Am luat măsuri legislative.

Am declarat război împotriva criminalităţii şi atât timp cât voi fi prim-ministru voi face tot ce este posibil ca astfel de lucruri să nu se întâmple.

Am vorbit cu ministrul Afacerilor Interne; vom face o analiză în fiecare judeţ.

Cei care au greşit vor plăti.

Dar dincolo de plata lor, trebuie să vedem ce facem ca asemenea situaţii să nu mai aibă loc în România”, a spus Dăncilă referindu-se la măsurile împotriva traficului de persoane care vor fi luate după cazul Caracal, deși în acest caz nu este investigată nicio rețea de trafic de persoane ci două omoruri asumate de Gheorghe Dincă din Caracal.

”Vreau să înfiinţez o echipă în care să ne axăm pe lupta împotriva traficului de persoane.

Alături de noi vor fi şi membri ai PSD şi personalităţi şi oameni din societatea civilă.

Am vorbit cu Nadia Comăneci, am vorbit cu micuţa Picasso, astfel încât toate femeile să se implice în acest proiect.

Sunt sigură că dacă vom lupta, rezultatele nu vor întârzia să apară şi vom reuşi să stopăm aceste lucruri care efectiv zguduie întreaga societate românească", a declarat, vineri, Viorica Dăncilă.

Premierul a vrut, cel mai probabil, să spună că, în paralel cu lupta pe care instituțiile autorizate ale statului o vor duce împotriva traficului de persoane se va derula și o campanie în care vectori de imagine vor fi fosta gimnastă Nadia Comăneci și pictorița Alexandra Nechita, numită ”Micuța Picasso”, o femeie care acum are 34 de ani - repere pentru cei mai mulți români și simboluri ale reușitei bazate pe propriile puteri, validate internațional.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22