Dăncilă a făcut din pactul anti-austeritate o petiție online: Nu ne putem baza pe politicieni

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

În primele patru zile, de când Viorica Dăncilă a lansat petiția anti-austeritate online, aceasta a strâns 3.300 de semnături.

Pe aceeași temă

Șefa Guvernului susține că niciunul dintre partidele de opoziție nu a semnat pactul propus în urmă cu mai bine de o săptămână, iar acest lucru „ne îngrijorează și ne face să credem că pregătesc noi tăieri ale salariilor și pensiilor, concedieri și creșteri ale impozitelor și taxelor”.

„Și pentru că pe oamenii politici ai opoziției nu ne putem baza, invit membri ai societății civile - cetățeni și organizații - care își doresc cu adevărat binele public, să susțină și să semneze acest pact”, scrie Dăncilă.

Premierul a propus, pe 13 septembrie, partidelor să semneze un pact prin care să se angajeze că nu vor tăia pensiile și salariile:

„Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Din organizațiile vizate, pactul a fost semnat de unele sindicate, cu excepția Cartel Alfa, care a respins pactul pe care îl consideră pur electoral. Dintre partide, Pro Romania s-a declarat de acord si a promis ca il va semna. În rest, toate partidele de opoziție, inclusiv ALDE, au anunțat că nu susțin acest pact.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22