Dăncilă a plecat în turneu în Ardeal în ziua Summit-ului de la Sibiu și a mitingului PSD de la Iași

Laurentiu Gheorghe | 09.05.2019

Nefiind invitată nici la întâlnirea socialiștilor europeni în cadrul Summit-ului de la Sibiu, premierul Dăncilă face un turneu în câteva orașe transilvănene, pentru a masca marginalizarea PSD-ului în UE.

Pe aceeași temă

De Ziua Europei, in timp ce zeci de demnitari europeni s-au adunat la Sibiu, unde au loc summit-ul liderilor Popularilor Europeni, reuniunea informala a sefilor de state si guverne UE si reuniunea PES, premierul Viorica Dancila nu va fi prezent. Nici la mitingul PSD de la Iasi nu va merge seful Executivului. Dancila va fi, in schimb, la Cluj Napoca, unde are mai mai multe intalniri programate.

Vizitele premierului nu au fost anunțate, fiind încropit un program după ce sa izbit de un refuz din partea partenerilor din PES.

„Am venit la Alba într-o vizită de lucru. Mă întâlnesc cu oameni implicați în proiecte europene, oameni care au investiții pe banii guvernamentali și cu oameni din partid”, a declarat Dăncilă la Alba Iulia.

Despre absența ei de la reuniunea șefilor de stat și guvern de la Sibiu, Dăncilă a spus că acolo a mers doar președintele. Premierul a mai spus că a avut solicitări de la omologii săi din statele europene, dar a refuzat întâlnirile pentru că nu era oportun să aibă întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului.

„Am preferat să vin azi în teritoriu să discut cu oamenii, să vedem ce mai putem face pentru această regiune”, a mai spus Dăncilă care s-a plâns zilele trecute că nu a fost invitată de președintele Iohannis să participe la Summit-ul de la Sibiu.

Realitatea este că socialiștii europeni, au anunțat oficial că au înghețat relațiile cu PSD, ceea ce i-a împiedicat să organizeze o reuniune publică așa cum a făcut PPE. În schimb au ținut o reuniune informală la care nu au invitat niciun reprezentant al social-democraților români, deveniți persoane non-grata în familiile politice tradiționale europene. Trebuie ținut cont că PSD deține guvernarea și nu este invitat la o reuniune a PES care se desfășoară în România, fapt fără precedent.

Cum prezența lui Liviu Dragnea în zona Ardealului nu este oportună, susținerea social-democraților în această regiune fiind cea mai redusă, în campanie a fost trimis premierul Dăncilă, care poate participa la întâlniri cu celulele partid locale.

Alba 24 scrie ca joi dimineata Dancila ar fi avut cateva intalniri la Alba Iulia. Sursa citata sustine, citand surse, ca premierul s-ar fi intalnit cu mai multi reprezentanti PSD Alba, ai Institutiei Prefectului Alba si ai Inspectoratului Scolar Judetean Alba, la un hotel.

Declarațiile premierului Dăncilă la Alba Iulia:

  • Am fost de mai multe orila Alba, e o vizită de lucru, mă întâlnesc cu oameni implicați în proiecte europene, oameni care au făcut investiții pe bani guvernamentali și cu membrii de partid

  • Azi voi fi și la Cluj și la Alba. Revin după amiază la Alba. Nu merg la Sibiu, merge doar președintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi din state europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diverse state. Nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului

  • Cu liderii PES am vorbit, e o reuniune normală înaintea unui summit UE informal, am discutat cu domniile lor, am preferat să vin azi în teritoriu să discut cu oamenii să vedem ce mai putem face pentru această regiune

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22