Dăncilă a vorbit la telefon cu Iohannis despre remaniere: Aștept un răspuns de la președinte

Laurentiu Gheorghe | 17.07.2019

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de guvern că l-a sunat pe președinte ca să-l informeze despre cele trei nominalizări pe care l-a trimis la Cotroceni și că așteaptă răspuns.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a avea o discuţie pe tema remanierii guvernamentale. ”Aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui”, a declarat Dăncilă, care a precizat că-şi doreşte ca noii miniştri să preia cât mai repede portofoliile, transmite News.ro.

”La nivelul guvernului vom continua activitatea în acelaşi ritm susţinut, pentru că este nevoie să redăm cetăţenilor încrederea în instituţiile publice. Am anunţat nominalizare a 3 noi membrii din echipa guvernamentală. Pentru că am văzut unele comentarii, aş vrea să fie clar un lucru: deciziile pe care le luăm la nivel politic se bazează atât pe evaluări la nivelul fiecărui ministru, dar şi pe încrederea cetăţenilor în membrii cabinetului”, a spus, miercuri, Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

”Vreau să subliniez în acelaşi timp că obiectivul meu ca prim-ministru este să avem o echipă performantă care să aprobe şi să pună în aplicare măsuri pentru creşterea veniturilor cetăţenilor încurajarea investiţiilor pentru siguranţa cetăţenilor români. Am avut o discuţie telefonică cu domnul preşedinte Klaus Iohannis în legătură cu transmiterea celor trei nominalizări, aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a adăugat: Îmi doresc ca noi colegi să preia cât mai repede portofoliile pentru că avem în continuare multe proiecte de pus în practică”.

Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui propunerea ca sentoatul Nicolae Moga să preia funcţia de ministru de Interne, Ramona Mănescu să preia funcţia de ministru de Externe, iar secretarul general al PSD, Mihai Fifor, funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22