Dăncilă: Am meditat gratis copii la matematică. Am un ceas pe care orice om modest și-l permite

Laurentiu Gheorghe | 19.11.2019

Contracandidata lui Iohannis la președinție a explicat luni că este o persoană modestă, care dădea meditații gratis în apartamentul din Videle și are numai ceasuri ieftine iar vila de munte nu e finisată.

Pe aceeași temă

„Am dat meditaţii, dar copiilor unor prieteni, la matematică, dar niciodată ca să cer bani, din dorinţa de a-mi ajuta prietenii, de a ajuta copiii prietenilor am făcut acest lucru. Am mai dat meditaţii copiilor care nu aveau posibilităţi şi pentru că întotdeauna cred că trebuie să îi ajuţi pe cei care au nevoie de sprjinul tău. Îi chemam acasă la mine, în apartamentul din Videle”, a spus Dăncilă la TVR, întrebată dacă a dat meditaţii pe vremea când era profesoară.

Referitor la ceasul de firmă cu care a fost fotografiată, estimat la aproximativ 18.000 de euro, Dăncilă spune că totul este un fake și că de fapt era un ceas ieftin pe care îl asorta la rochie și că nu-l prezintă public pentru că e doar „un ceas ieftin, pe care și-l permite orice om modest din această țară”.

„Am zis să nu îl mai pun. Este un ceas pe care l-am primit de la soțul meu, în niciun caz de aur. Nu depășește 5.000 de euro. Dacă arăt ceasul vor veni cu un alt scandal. Măcar să îl rostogolească pe ăsta. Ca să ascundă lașitatea lui Iohannis vin ori cu cele patru case, ori cu ceasul. Am ceasuri, dar nu sunt de firme sau de marcă, sunt ceasuri pe care le-am asortat la rochia pe care o aveam sau la costum. Sunt ceasuri ieftine, pe care și le poate permite orice om modest din această țară. Fiecare poate avea un hobby, pentru mine ceasurile nu reprezintă un hobby. Nu sunt pasionată. Am și broșe”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR1, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a adăugat că și-a putut permite să își cumpere broșe scumpe, deoarece a fost nouă ani europarlamentar.

„Eu am fost europarlamentar, mi-am putut permite să îmi cumpăr o broșă. 6400 de euro aveam salariu. Era chiria care costa destul de mult, dar oricum rămâneau. Era diurna, era un calcul, rămâneau niște bani. Este un salariu din care îți poți permite anumite lucruri”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă s-ar întoarce la Bruxelles, liderul PSD a răspuns: „Da, să știți că am stat acolo, mi-am făcut mulți prieteni, am fost apreciată în comisiile în care lucran, a fost o activitate care mie mi-a plăcut. Aici sunt multe lucruri urâte, multe jigniri și multă violență verbală, acest lucru nu se întâmpla la Bruxelles”.

În ceea ce priveşte casa de la Predeal, Dăncilă a spus că nu este finalizată pe interior.

„Noi suntem oameni modeşti, nu suntem adepţii lucrului foarte luxos. Cred că acest lucru a fost introdus în spaţiul public pentru a face contrapondere. Toţi oamenii cinstiţi din această, ţară ştiu că cinci case, şase care, că una a pierdut-o, nu pot fi luate din mediaţii. Câte meditaţii ai face. Eu mi-aş dori să dea reţeta şi să văd cât mai mulţi profesori din România că pot să aibă această, realizare. Dar cum aşa ceva nu se poate...”, a mai declarat Dăncilă.

****

Liderul deputaților PNL Florin Roman a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că nu a trecut în declarația de avere un ceas în valoare de peste 80.000 de lei.

„Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămane apoi că doamnă Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzuresti în lux? Ceasul de aur al doamnei Dăncilă inseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulți din cei cărora, candidatul PSD la prezidențiale le cere votul! Păi cum vine asta doamnă Dăncilă?! ”, a adăugat Roman.

Liberalul a atașat și fotografii cu ceasul fostului premier Viorica Dăncilă și prețul acestuia.

Prezidențiabilul PSD a trecut în declarația de avere bijuterii în valoare de 5000 de euro, obținute în anul 2017, potrivit documentului citat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22