Dancila cauta tapul ispasitor pentru ca a ratat intilnirea cu Jucker: vrea ancheta

Redactia | 18.09.2018

Suparata pentru ratarea intilnirii cu presedintele Comisiei Europene, premierul Viorica Dancila a cerut rapoarte de la Protocolul Guvernului, Ministerul Transportului si SPP pentru a elucida jenantele episoade de luni si marti. Astazi, dupa incheierea Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări, premierul l-a asteptat timp de o ora in Aeroportul Baneasa sosirea lui Jean-Claude Juncker.

Pe aceeași temă

 

 

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) un raport amănunțit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit și organizat întrevederea stabilită pentru luni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

Potrivit acestuia, Dăncilă a cerut și ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de Jean-Claude Juncker.

 

Dăncilă mai consideră că este necesară și o "analiză riguroasă" asupra modului în care a acționat SPP.


"De asemenea, având în vedere atribuțiile și obligațiile Serviciului de Protecție și Pază în ceea ce privește coordonarea cu celelalte instituții asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiză riguroasă și asupra modului în care a acționat această instituție în pregătirea și desfășurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali.

Instituțiile statului au obligația și responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise și sunt de natură să afecteze imaginea României", se mai arată în comunicatul Guvernului.

 

Jean-Claude Juncker s-a aflat luni și marți în România, unde a participat la Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări.

 

Dancila a ratat, luni seara, intilnirea cu presedinntele Comisiei Euuropene, a carui aeronava a sosit mai devreme. Guvernul susține că Dăncilă trebuia să-l primească pe șeful CE la aeroportul Băneasa, la ora 18.30, însă aeronava a aterizat mai devreme, iar Juncker a fost preluat de la scara avionului de către SPP și condus direct la hotel. 

 

Surse oficiale au declarat însă pentru HotNews că decizia de a pleca de la aeroportul Băneasa i-a aparținut lui Jean Claude Juncker, SPP neavând niciun rol în stabilirea programului. Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Juncker abia marți, la plecarea acestuia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22