Dăncilă continuă să-l atace pe Iohannis: Artizanul acestui haos.Să numească guvern, dacă are de unde

Dora Vulcan | 10.10.2019

Viorica Dăncilă, premierul guvernului demis joi de parlament prin moțiune de cenzură, continuă să-l atace pe președintele Iohannis, pe care-l face responsabil de haosul în care se află țara.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă menține același ton îndoielnic și la câteva ore de la demiterea sa prin votul parlamentului: ”îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde.”

Dăncilă îi cere preşedintelui Iohannis, pe care îl numeşte „artizanul acestui haos”, fără a explica în ce constă haosul, să „numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde”.

Dăncilă şi-a lăudat guvernul şi a anunţat că „PSD nu e o opoziţie facilă”.

Prim-ministrul demis se laudă că a „guvernat mai bine decât guvernele de dreapta” spune că „PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând”.

”Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România și pentru mai bine. Așa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară.

Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat și nu i-am aruncat în sărăcie. Îmi doresc, spre binele acestei țări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL.

Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde.

Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare.

PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!”, a scris Dăncilă, joi, pe pagina sa de Facebook după adoptatea moțiunii de cenzură.

Parlamentul a adoptat joi, cu 238 de voturi, moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva guvernului Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22