Dăncilă contraatacă: Ionannis face tot posibilul să blocheze activitatea guvernului în două domenii

Redactia | 23.11.2018

Premierul Viorica Dăncilă susține că președintele Klaus Iohannis face „tot posibilul să blocheze activitatea guvernului în două domenii vitale (n.red. transporturi și dezvoltare)”.

Pe aceeași temă

"Fac un apel public către domnul președinte Iohannis să-și schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante (n.r. transporturi și dezvoltare)", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Dăncilă spune că e nevoie de consens și liniște. "Astfel de acțiuni de acțiuni politice nu-și au locul. (...)În această perioadă în care ne pregătim de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene și în același timp an în care sărbătorim Centenarul, ar fi momentul să ne bucurăm de consens, să ne bucurăm de înțelegere, de liniște (...) Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște, de pace și fără dezbinare. Interesul național trebuie să primeze", a afirmat Dăncilă.

Refuzul lui Iohannis incurca PSD

Amintim ca joi presedintele Iohannis a precizat ca nu are de gand sa avizeze vreo demisie sau revocare din Guvern pana dupa 1 Decembrie.

"Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic", a replicat Iohannis cand a fost intrebat daca macar va lua act de demisia lui Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor.

Intrebat daca nu se va bloca activitatea Ministerului Transporturilor, in contextul in care Lucian Sova si-a anuntat demisia, seful statului a spus ca "nu va exista asa ceva".

"Nu va exista asa ceva. Nimic din ce fac eu nu pune in dificultate Guvernul. Nici vorba. Guvernul este complet, nu are decat sa lucreze! Dupa 1 Decembrie vom discuta. Nu este un post de paznic, este un post de ministru. El sta in functie si munceste pana cand se publica decretul de eliberare din functie", a adaugat Iohannis.

Amintim ca, marti, presedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor si pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Ulterior, miercuri seara, social-democratii s-au reunit intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National, pentru a veni cu alte propuneri. Cu unanimitate de voturi s-a stabilit ca Lia Olguta Vasilescu sa fie nominalizata pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22