Dăncilă convoacă o nouă ședință de guvern pentru a aproba plățile pe PNDL către primari

Laurentiu Gheorghe | 21.10.2019

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a anunțat de săptămâna trecută că luni va convoca o nouă ședință de guvern pentru a achita facturile pe PNDL 1 și 2, suma fiind de aproximativ un miliard de lei.

Pe aceeași temă

„Am promis ca vom achita facturile pe PNDL 1 si PNDL 2 (Programul Național de Lezvoltare Locală – n.r.) si vom achita toate facturile, astfel incat toti cei sa isi duca la bun sfarsit investitiile, indiferent de culoarea lor politica", a afirmat Viorica Dancila, luni seara, la Romania TV, informează Ziare.com.

În ședința anterioară de guvern, Dăncilă a aprobat distribuirea a 1,4 miliarde de lei către primării pentru a-și asigura fondurile necesare funcționării.

Liderul PSD a precizat ca problemele referitoare la buget sunt responsabilitatea viitorului Executiv.

Pe ordinea de zi anuntata de Guvern nu figureaza insa actul normativ, dar el poate aparea, cum ne-a obisnuit Executivul PSD, pe ordinea de zi suplimentara.

Pe agenda sunt 4 proiecte de hotarare de guvern si un memorandum.

Astfel, va fi aprobat Amendamentul convenit intre Guvernul Romaniei si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei la Acordul de imprumut pentru Proiectul privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda Otopeni-Bucuresti.

Celelalte trei proiecte se refera la modificari in inventarul bunurilor din domeniul public. Sunt vizate bunuri din portofoliul MApN situate in judetele Tulcea, Ilfov, Brasov, Constanta, Bihor, Iasi, Botosani, Mehedinti, Braila, Vaslui, Galati si Bucuresti.

Un alt proiect de hotatare vizeaza actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri dupa ce au fost reevaluate, iar al treilea se refera la inscrierea in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor constructii si darea acestora in administrarea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu.

Memorandumul se refera la notificarea reprezentantilor Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) in cadrul delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada 2020-2025.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22