Dăncilă: Dacă partidul îmi cere să candidez la prezidențiale, voi candida. Nu sunt un om laș

Laurentiu Gheorghe | 11.07.2019

Pentru prima dată, Viorica Dăcilă declară că ia în calcul să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale dacă va fi desemnată de către partid. Varianta candidat comun PSD-ALDE este exclusă.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă a declarat joi în premieră că ”dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi. Nu vreau să dau impresia că sunt un om laș”.

Cu toate acestea, Dăncilă a subliniat că dorește ca PSD să aibă un candidat pe care ea să-l susțină din poziția de premier și lider al social-democraților.

„În acest moment eu cred că e bine să avem un candidat susținut de toate organizațiile județene. Avem deja rezultatul primului sondaj în partid și vreau să fac un nou sondaj cu primii 2-3 clasați”, a mai spus Dăncilă la DCnews.

"Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansa PSD. Noi am pornit de la un scor de 20% , președintele partidului este arestat și nu este ușor. Am încredere în activul partidului și în cetățeni că vor merge pe drumul care oferă o mai mare deschidere. Am vorbit în partid și am introdus pe toți cei care și-au exprimat opțiunea de a candida. În sondaje am introdus și un alt candidat, nu dau nume”, a explicat Dăncilă.

Premierul mai susține că PSD poate câștiga alegerile pentru că este un partid care a avut o guvernare eficientă.

”Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj astfel încât să vedem primii doi, primii trei cum stau în sondaje. Pentru mine este important ca partidul să câștige alegerile. Eu vreau ca în următoarea perioadă să creăm un val de încredere. PSD este un partid de succes, nu a făcut niciodată nimic împotriva românilor, am avut o guvernare eficientă, am fost mereu aproape de oameni și cred că suntem o alternativă pentru România și viitorul președinte poate fi de la PSD”, a mai comentat liderul PSD.

****

Viorica Dăncilă se află de ceva timp într-o campanie de imagine, așa cum a fost acțiunea de autopromovare cu plimbarea în picioarele goale pe plaja din Sulina și partida de ping-pong cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Surse din PSD declarau că la alegerile prezidențiale, PSD va concura cu tandemul Teodorovici – președinte și Dăncilă – premier, însă rolurile se pot inversa.

Dăncilă anunțase cu o săptămână în urmă că nu vrea să candideze la prezidențiale. Cu toate acestea, și numele său este măsurat în sondajul intern al PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, dar în calitate de președinte de partid, alături de numele potențialilor candidați (Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22