Dăncilă, de față cu miniștrii ALDE: Guvernarea înseamnă acțiune responsabilă, nu fugă de răspundere

Dora Vulcan | 27.08.2019

Viorica Dăncilă le-a ținut o lecție despre responsabilitate miniștrilor ALDE care au participat marți la ultima lor ședință de guvern după ultimatumul dat de Tăriceanu, de după părăsirea coaliției.

Pe aceeași temă

"Guvernarea responsabilă înseamnă acțiune, nicidecum fuga de răspundere", a spus premierul Viorica Dăncilă marți în timpul ultimei ședințe de guvern la care au participat miniștrii ALDE cărora șeful partidului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a trasat sarcina de a părăsi guvernul după ce luni a anunțat ieșirea ALDE din coaliția de guvernare cu PSD.

"Am luat act de decizia ALDE de a abandona guvernarea și am discutat calea de urmat alături de colegii mei din PSD și am luat decizia de a ne asuma împreună actul guvernării. Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.


Ea a susținut că această guvernare a luat "măsuri foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri".

"Acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației. Nu putem lăsa ca avansul economic important întregistrat de România să fie pus în pericol de jocuri politice", a mai declarat Viorica Dăncilă.Dăncilă le-a mulțumit miniștrilor ALDE, precum și Ramonei Mănescu, singura din cei patru membri ALDE care a rămas în guvern. Dăncilă a spus că Ramona Mănescu "a înțeles că responsabilitatea guvernării este mai presus de orice interes politic".Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22