Dăncilă după CEx: CCR nu ne obligă să mergem în Parlament pentru validare. O s-o facem când vrem

Laurentiu Gheorghe | 18.09.2019

Premierul Dăncilă a declarat că decizia CCR de miercuri n-o obligă să meargă în Parlament pentru un vot de încredere, astfel că „vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci când vom considera noi”.

Pe aceeași temă

„Am văzut că a apărut în spațiul public ca CCR ne obligă să mergem în Parlament, nu am văzut acest lucru precizat de CCR, dar vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci când vom considera noi că este oportun, în cele 45 de zile care curg de la numirea miniștrilor interimari. Concluzia CEX a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit data, dar nu vom aștepta prea mult timp. Așteptăm moțiunea de cenzură. Acolo unde nu avem interimari, vom proceda așa cum am făcut și la portofoliile deținute de ALDE”, a declarat premierul Viorica Dăncilă după ședința CEx.

Totodată, Viorica Dăncilă a confirmat că nu va da mandat pentru România s-o susțină pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european și nici că ar avea de gând să desființeze Secția Specială, cu tot raportul nefavorabil realizat de un grup interministerial coordonat de Ministerul Justiției.

Decizia cea mai importantă luată în CEx este ca premierul Viorica Dăncilă să ceară votul de încredere pentru remaniere după ce senatorii și deputații vor vota moțiunea de cenzură anunță HotNews.ro citând surse politice.

De asemenea, pentru securizarea votului, social-democrații au decis ca parlamentarii partidului să participe la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar să nu se ridice din bănci când va avea loc votul.

Deciziile vin în contextul în care PNL intenționează să depună moțiunea de cenzură a opoziției săptămâna viitoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22