Dăncilă, după condamnarea lui Dragnea:Nu-mi dau demisia, indiferent de solicitările unora sau altora

Redactia | 27.05.2019

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, după condamnarea președintelui PSD Liviu Dragnea, la închisoare cu executare, că nu intenționează să-și dea demisia din fruntea guvernului.

Pe aceeași temă

Dăncilă a mai spus că a convocat Biroul Permanent Național și Comitetul Executiv pentru marți dar a spus că nu va demisiona de la șefia guvernului, invocând în acest sens aplicarea programului de guvernare și deținerea președinției Consiliului Uniunii Europene. Ea a spus că preia președinția partidului, în calitate de președinte executiv.

”"În calitate de preşedinte executiv preiau funcţia de preşedinte al partidului", a spus Viorica Dăncilă. ”Vreau să asigur că nu îmi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vedem dacă va fi o moțiune de cenzură. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, încă deținem președinția rotativă. Mulțumesc electoratului, vom face o analiză și vom veni cu soluții să le recâștigăm încrederea. Una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare început în 2016. Nu există tabere în partid. Am convocat o parte din liderii PSD, din ministrii guvernului, pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD”, a spus Dăncilă.

Ea a recunoscut că, pentru PSD, condamnarea lui Dragnea este un moment dificil.

”Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea, vă dați seama că pentru PSD condamnarea președintelui în funcție reprezintă un moment dificil, așa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind, este o dramă atât pentru el, cât și pentru familia lui. În calitate de colegi, suntem alături de dumnealui și familia sa. Nu vom comenta în niciun fel decizia instanței de judecata", a declarat Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22