Dăncilă: Ieșirea președintelui, furibundă, încă o încercare de sabotare a intereselor țării

Laurentiu Gheorghe | 29.10.2019

Premierul demis, Viorica Dăncilă, justifică propunerea lui Victor Negrescu (PSD) pentru postul de comisar european, prin solicitarea imperativă făcută de președintele ales al CE, Ursula von der Leyen.

Pe aceeași temă

Totodată, Dăncilă nu ratează ocazia de a-l mai acuza pe Klaus Iohannis de o nouă încercare de sabotare a țării, după ce de la Palatul Cotroceni i s-a transmis că nu are nicio legitimitate de a propune un candidat pentru postul de comisar european, în persoane lui Victor Negrescu, politician lansat de fostul lider al partidului, Liviu Dragnea.

Într-o postare pe Facebook, Dăncilă a atașat și scrisoarea pe care i-a trimis-o președinta aleasă a Consiliului European, Ursula von der Leyen, în care i se cere să facă „fără întârziere” o nouă propunere de comisar european și „încurajează” desemnarea unei femei. Scrisoarea este datată 28 octombrie.

„Am văzut ieșirea furibundă a președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor țării. Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află și în atenția dumnealui, dar alege să dezinformeze o țară întreagă în scop electoral. Este rușinos și este riscant pentru interesul și imaginea României”, afirmă Dăncilă.

****

Victor Negrescu a ocupat pozitia 9 pe lista PSD si este europarlamentarul care ocupa locul 33 al Romaniei in Parlamentul European, dar mandatul sau fost suspendat pana cand Marea Britanie ar trebui sa paraseasca blocul european.

Reamintim ca fiecare numire a politicianului in guvernarea PSD, ministru al Afacerilor Europene pana in toamna anului 2018 si consilier onorific al premierului, sau prezenta pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare s-a facut la propunerea sau cu acceptul lui Liviu Dragnea.

El s-a laudat ca ii poate convinge pe expertii europeni de necesitatea unei OUG de modificare a codurilor penale. Zvonurile ca acest act normativ ar putea fi adoptat l-au facut pe Frans Timmermans sa reactoneze dur pe 3 aprilie.

Politicianul a participat la intalnirea pe care Dancila a avut-o pe 11 martie cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans

„Daca sunt bine informat, atunci s-ar putea lua o decizie in urmatoarea perioada (in ceea ce priveste adoptarea unei OUG privind codurile penale - n.red.). Romania trebuie sa mearga inainte, nu inapoi. In caz contrar, Comisia va reactiona imediat, in termen de zile. Daca e motiv pentru a reactiona imediat, reactionam in termen de zile,” declara Timmermans.

Saptamana trecuta, Victor Negrescu s-a fotografia cu un personaj controversat, fostul subcomisar Titi Sultan - fost asistent universitar la Academia de Politie. Barbatul a fost arestat in 2004 intr-un dosar de coruptie, sub acuzația de trafic de influență.

Negrescu titi sultan

"In vara anului 2002, inculpatul Sultan Titi a pretins, de la trei absolventi ai Academiei (intre care si doi ofiteri de politie judiciara din Parchetul National Anticoruptie) cate 500-600 USD, pentru a interveni pe langa membrii comisiilor de reexaminare a lucrarilor de licenta, in vederea promovarii examenelor si pentru a comunica subiectele de admitere la Facultatea de drept in anul universitar 2002-2003", acuzau procurorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22