Dăncilă, în presa internațională, după condamnarea lui Dragnea: PSD se va întoarce la integritate

Redactia | 03.06.2019

Premierul Viorica Dăncilă spune, într-un interviu acordat Politico.eu, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că își dorește revenirea PSD la integritate, meritocrație și democrație internă.

Pe aceeași temă

"Vreau ca PSD să devină un partid al echilibrului şi, de acum înainte, subiectul justiţiei nu există pe agenda guvernului, ci ne vom concentra pe domenii de interes care sunt o prioritate pentru oameni, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura", a spus Viorica Dăncilă într-un interviu acordat Politico.eu, citat de stiripesurse.ro.

Dăncilă s-a referit şi la modificările legislaţiei penale, despre care s-a spus că ar fi cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea.

"Nu aş putea spune că această agendă a fost legată doar de domnul Dragnea. Au existat multe probleme care au apărut în spaţiul public, referitoare la acţiuni împotrica unor persoane care s-au dovedit a fi nevinovate", a explicat Dăncilă, adăugând că, deşi era nevoie de o dezbatere pe tema sistemului de justiţie, PSD a dus probabil discuţia prea departe. "Cred că politicienii nu ar trebui să intervină în sistemul de justiţie", a afirmat premierul.

Dăncilă a respins, în inteviul din Politico, ideea că l-a trădat pe Liviu Dragnea şi a invocat faptul că ar fi fost aleasă pentru funcţia de prim-ministru datorită experienţei sale. "Sunt membru PSD de 23 de ani. Am fost simplu membru, apoi şef de organizaţie locală, consilier local şi europarlamentar timp de 9 ani", a declarat Dăncilă.

Premierul vrea ca parlamentarii PSD să aibă liberatea de a decide ei înşişi cum votează pe diferite teme, în funcţie de interesul votaţilor pe care îi reprezintă, în loc să urmeze cu stricteţe ordinele liderului de partid.

"Ne vom concentra pe integritate, meritocraţie şi transparenţă. Cred că vom reuşi şi că PSD se va întoarce la integritate. Vreau să văd o schimbare, să aducem democraţia în partid şi să facem ce vor cetăţenii de la noi", a mai explicat Viorica Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22