Dăncilă: Iohannis a aruncat țara în haos. În numele românilor cer să nu strice ceea ce am realizat

Laurentiu Gheorghe | 11.10.2019

În ultima ședință de Guvern, Viorica Dăncilă, premierul demis prin moțiune de cenzură, a făcut bilanțul guvernării PSD - am crescut pensii și salarii - și deplânge jocul lui Iohannis „împotriva românilor”.

Pe aceeași temă

Premierul demis Viorica Dăncilă i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier pentru a stopa perioada de instabilitate politică. Însă PSD a refuzat să se prezinte vineri la consultările de la Palatul Guvernării pentru formarea unui nou Guvern.

„Vă asigur că PSD își va continua lupta și se va opune în fiecare zi acestei coaliții a austerității. Ne vom lupta zi de zi să nu îi lăsăm să ia măsuri împotriva românilor.

Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate să se încheie cât mai repede, tocmai de aceea îi solicit președintelui să își îndeplinească atribuțiile și să desemneze cât mai rapid un premier, care să formeze un nou guvern”, a spus Viorica Dăncilă.

În continuare, premierul Viorica Dăncilă le-a mulțumit miniștrilor, în prima ședința de Guvern după ce moțiunea de cenzură a trecut de Parlament, pentru activitate, precizând că „am avut una dintre cele mai eficiente guvernări”:

„Le mulțumesc miniștrilor pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, pentru toată munca care am depus-o pentru buna guvernare a țării. Indiferent de minciunile și propaganda partidelor de dreapta, am avut o guvernare cu rezultate bune pentru români, una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani. Faceți parte dintr-un guvern care a generat o creștere economică solidă și sustenabilă, care a mărit veniturile oamenilor. Avem curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat nicio măsură împotriva lor. Ne-am respectat promisiunea de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și de a face ca o bună parte din creșterea economică excepțională înregistrată de România să fie simțită de către toți cetățenii. Am crescut salariile și pensiile și am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am crescut punctul de pensie, am instituit scutiri de taxe pentru pensionari și am adus echitatea în sistemul de pensii prin introducerea principiului - la muncă egală, pensii egale”, a spus Dăncilă, în debutul ultimei ședințe de guvern.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22