Dăncilă: Iohannis este un nou Ceaușescu, extremist, antidemocratic și antieuropean

Laurentiu Gheorghe | 15.11.2019

Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a continuat seria atacurilor la Klaus Iohannis pe care l-a acuzat de discurs extremist, antidemocratic și antieuropean, semănând cu Ceaușescu.

Pe aceeași temă

„Atunci când Klaus Iohannis l-a avut contracandidat pe Victor Ponta, acesta s-a ales cu dosare penale. Acum, pentru Dan Barna vedem aceleași lucruri pentru că Klaus Iohannis a crezut că Dan Barna va intra în turul doi. Poate toate acestea erau întâmplătoare, dar văd acum de la portavocea lui Iohannis că și Viorica Dăncilă trebuie să meargă în fața procurorilor, și Viorica Dăncilă trebuie să aibă dosar penal. În ce democrație consolidată, în ce stat membru al Uniunii Europene aveam de-a face cu această abordare din partea președintelui României?”, a declarat Viorica Dăncilă chiar la începutul conferinței de presă.

Viorica Dăncilă l-a comparat pe Klaus Iohannis cu dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, acuzându-l pe președinte de „discurs extremist, antidemocratic și antieuropean” și vorbind despre „Guvernul Ludovic I din dinastia Iohannis”.

„Acum vedem un nou Ceaușescu”, a spus fostul premier, într-o conferință de presă, reluând teza că este amenințată de șeful statului că va declarații în fața procurorilor după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a scris pe Facebook că Viorica Dăncilă ar trebui „să se pregătească de dezbatere cu procurorii”, în contextul desecretizării raportului 10 august.

„Dacă vorbești despre anumite lucruri sau nu ești de acord cu ce face (Klaus Iohannis – n.r.) imediat mergi în fața procurorilor”, a continuat Viorica Dăncilă.

„Sper ca candidatul Iohannis să iară public și să spună ce a vrut să spună omul său de încredere (Rareș Bogdan – n.r.)”, a adăugat liderul PSD.

În opinia lui Dăncilă, Klaus Iohannis vrea „exterminarea PSD”: „Dacă mâine nu va fi de acord cu USR, PMP sau UDMR, va vrea să dispară și aceste partide?”, s-a întrebat retoric aceasta, înainte de a adăuga:

„Mă așteptam astăzi ca candidatul Iohannis să dea explicații pentru refuzul dezbaterii (electorale cu candidata PSD - n.r.)”.

În contextul în care președintele refuză o dezbatere cu ea, Viorica Dăncilă a anunțat că a decis ca foștii miniștri din cabinetul Dăncilă să îi cheme la dezbatere „pe miniștrii din cabinetul Ludovic Orban I din dinastia Iohannis”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22