Dăncilă: Iohannis să convoace mâine CSAT-ul, nu marți, și să-și asume o analiză la sânge a STS

Laurentiu Gheorghe | 28.07.2019

Premierul Dăncilă îi cere președintelui Klaus Iohannis să-și asume o analiză „la sânge” a STS și demiterea directorului Serviciului, Ionel Vasilca.

Pe aceeași temă

Postarea premierului Viorica Dăncilă de pe Facebook:

”Înțeleg că urmează și domnul Iohannis să aibă o declarație publică. Îi propun următoarele:

  1. Să convoace de urgență ședința CSAT mâine – și nu marți, cum era programat – întrucât avem deja o bază clară de discuție rezultată din ședința de astăzi și nu există absolut niciun motiv să pierdem timpul.

  2. Să își asume că va face o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS. Cred, de asemenea, că este necesar să ia o decizie privind demiterea șefului STS, pentru că așa am procedat la MAI și așa trebuie procedat și în cazul celorlalte instituții. În astfel de situații nu avem voie să ezităm”, a scris Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că, în cursul acestei seri, va avea primele rezultate ale anchetei făcute la Caracal de către ministrul de Interne, Nicolae Moga.

În ce privește comitetul interministerial pentru îmbunătățirea sistemului 112, Viorica Dăncilă a afirmat că acesta va prezenta un raport complet în două săptămâni.

”În ceea ce privește acuzațiile conform cărora acest grup de lucru interministerial exista deja, răspunsul este simplu și, de altfel, cunoscut de cei care încearcă să denatureze realitatea. Structura care exista a fost acolo în timpul guvernelor conduse de toți cei care astăzi critică, dar nu a făcut nimic. Practic, a existat doar cu numele. Am preferat să înființez un grup de lucru operativ, mai restrâns dar cu obiecte de analiză și atribuții extinse, a cărui activitate să o pot urmări personal și să mă asigur că tot ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Au 15 zile să prezinte un plan. Vă garantez că așa va fi”, a mai spus Viorica Dăncilă într-o postare publicată cu circa 20 de minute înainte de declarațiile de la Cotroceni anunțate de președintele Iohannis.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat STS, MAI și ANCOM că au tergiversat implementarea sistemului AML (Advanced Mobile Location) care ar permite localizarea mai precisă a apelurilor la 112.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22