Dăncilă: Kovesi să-și rezolve problemele cu justiția înainte de candida la șefia Parchetului UE

Laurentiu Gheorghe | 25.07.2019

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, susține că asupra lui Kovesi planează „mai multe suspiciuni” iar candidatura la șefia Parchetului European poate afecta imaginea României dacă se vor adeveri.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă, prezentă marți seară în platoul de la Digi24, a reluat teza conform căreia România nu poate susține candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European în condițiile în care fost șef al DNA este acuzată de comiterea mai multor infracțiuni de Secția Specială. Ea a ținut să sublinieze că și președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu demiterea lui Kovesi, propusă de ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader.

”O să vă explic așa cum mi-ați explicat cu Vasile Ciurchea, de la CNAS. Acolo ne acuzați că planează o suspiciune. Dar asupra doamnei Laura Codruța Kovesi planează mai multe suspiciuni. Doamna a plecat de la DNA pentru că a existat un raport care a propus eliberarea din funcție. Trebuia să își rezolve aceste probleme din țară și pe urmă să candideze la această funcție. Acesta a fost motivul pentru care am spus că mi se pare nepotrivită. La domnul Ciurchea este altă funcție. Dar la doamna Kovesi vorbim de procuror european, în domeniul Justiției”, a declarat premierul.

Liderul PSD și candidat în alegerile prezidențiale spune că nu-și poate asuma susținerea în fața instituțiilor europene a Laurei Codruța Kovesi pentru că va avea de suferit întreaga țară dacă „vreuna dintre suspiciunile” ridicate de Adina Florea de la Secția Specială se va dovedi adevărată.

”Să spunem că doamna Kovesi este numită în funcție și dacă una din acuzațiile asupra ei se vor adeveri? Noi ce vom face ca țară? Este important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea. Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar dacă va fi o problemă, toți liderii europeni se vor retrage și vor vorbi despre ”problema României”. Eu nu afirm că este vinovată sau nu, dar a fost schimbată din funcție tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei”, a mai declarat Dăncilă.

Premierul nu știe de dosarele și acuzațiile care i se aduc foste șefe DNA, dar trebuie ținut cont și că raportul ministrului Justiției care a demonstrat managementul defectuos al lui Kovesi în fruntea DNA a fost însușit de președinte Iohannis care aprobat propunerea de demitere din funcție.

”Am înțeles că sunt niște dosare, anchete, nu știu unde sunt. Dar modul în care a gestionat conducerea DNA a fost defectuos. Fostul ministru al Justiției a făcut un raport complex despre acest lucru, care a fost și acceptat în cele din urmă de președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22