Dăncilă l-a pus șef la Departamentul investiții în infrastructură pe un apropiat al lui Voiculescu

Laurentiu Gheorghe | 13.08.2019

Bogdan Pascu, fost vicepreședinte al Partidului Conservator, va conduce Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură.

Pe aceeași temă

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Bogdan Pascu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, conduce Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, arată o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial, citată de Mediafax.

Pascu este un apropiat al lui Dan Voiculescu, fiind numit vicepremier în perioada când Partidul Conservator înființat de mogulul media se afla în coaliția de guvernare, și care a fost angajat la mai multe firme controlate de Voiculescu, arată HotNews.ro.

În plus, Bogdan Pascu s-a aflat în ultimii ani la conducerea firmei de consultanță Consitrans, care a beneficiat de mai multe contracte încheiate cu Compania de Drumuri.

În ședința de guvern din 3 iulie, s-a hotărât înființarea Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură, în directa subordine a premierului.

Viorica Dăncilă a anunţat că acest departament va furniza rapoarte săptamanale privind stadiul lucrărilor şi respectarea termenelor.

Bogdan Pascu a mai făcut parte din guvern ca vicepremier în 2006 și consilier de secretar de stat în ministerul transporturilor în 2012. Pascu a fost vicepreședinte al Partidului Conservator și un apropiat a lui Voiculescu. Pascu a fost managing partner la Antena 1 Călărași și consilier al președintelui la Grivco SA.

Pascu a mai fost, între 2012 și 2014 membru în Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport a Capitalei.

Din 2013 a fost directorul general al firmei de consultanță Consitrans, companie care are multiple contracte derulate cu CNAIR privind rețeaua de infrastructură rutieră.

Printre altele, Consitrans este proiectantul pentru două tronsoane din Drumul expres Craiova - Pitești și este contractat drept consultant pe alte proiecte precum A3 București - Ploiești, Autostrada Lugoj - Deva lot 2, centura Târgu Jiu sau centura Satu Mare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22