Dăncilă: Mergem în parlament săptămâna viitoare. N-am decis dacă va fi restructurare sau remaniere

Dora Vulcan | 09.09.2019

Viorica Dăncilă va merge cu guvernul în parlament săptămâna viitoare, dar spune că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea guvernului sau remaniere, decizia urmând să fie luată tot de CEx.

Pe aceeași temă

„Am vorbit despre situația guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în parlament. Vom merge în parlament astfel încât să obținem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, guvernul nu cade”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni seară, după întrunirea Comitetului Executiv al PSD.

Dăncilă spune că nu s-a decis, încă, dacă va cere vot pentru restructurarea Guvernului sau pentru remaniere, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată tot în Comitetul Executiv al partidului.

„Am vorbit și despre guvern restructurat și despre remaniere. Nu ne-am hotărât dacă mergem pe restructurare sau remaniere. Încă nu ne-am hotărât”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că, în cazul în care guvernul va fi restructurat vor rămâne, din cele 27 de ministere, câte sunt acum, doar nouăsprezece. Ea susține că decizia nu va fi influențată de numărul de voturi pe care se bazează în parlament ci pe o decizie care va fi decisă în CEx în baza unor calcule pe care, ca orice partid, și PSD și le va face.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualiltatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a mai spus Dăncilă.

Ea a spus că va avea discuții pentru votul de încredere cu toate partidele, mai puțin cu Pro România., pentru că membrii CEx au decis să nu se negocieze cu conducerea Prro România, fiind exclusă cooptarea partidului lui Victor Ponta la guvernare. După ce jurnaliștii i-au spus că au informații privind susținerea pe care anumiți parlamentari ai Pro România ar putea să i-l acorde la vot, Dăncilă a revenit și a spus că se bucură dacă Pro România susțin guvernul și înțeleg că țara are nevoie de stabilitate.

Tot în Comitetul Executiv de luni a fost validat sprijinul acordat de PSD pentru alegerea senatorului ALDE Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Principalele declarații ale premierului Viorica Dăncilă (monitorizare G4Media)

 • Avem 1.018.000 de semnături strânse pentru susținerea candidatului

 • Valeriu Steriu a fost desemnat purtător de cuvânt al partidului

 • Noi am găsit soluții astfel încât să avem șeidnțe de Guvern și să putem veni în sprijinul românilor care vor ca dincolo de disputele politice să aibă soluții despre problemele lor

 • Solicit tuturor membrilor Parlamentului European să susțină candidatura Rovanei Plumb pentru că este în interesul României

 • Am vorbit despre situația Guvernului și am hotărât să mergem săptămâna viitoare în Parlament. Nu ne este teamă, vom merge să discutăm cu partidele pentru a obține votul de încredere. Dacă nu obținem votul de încredere, Guvernul nu cade

 • Am vorbit și despre o simplă remaniere, încă nu ne-am hotărât. Vom vedea în funcție de modul în care vom decide să ne prezentăm în Parlament, restructurare sau remaniere.

 • Am vobit că în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom avea 19 ministere. Depinde de decizia Comitetului Executiv Național și de discuția cu parlamentarii noștri. Mă voi consulta cu juriștii și vom vedea care este situația

 • S-a decis ca Pro România să nu intre la guvernare. Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul dacă ei cred că România are nevoie de stabilitate

 • Susținem în continuare pe domnul Teodor Meleșcanu

 • Cred că trebuie să lămurim lucrurile și avem curaj să mergem în fața Parlamentului

 • Fiecare partid își face un anumit calcul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22