Dăncilă: Nu am făcut o analiză despre cum a condus Dragnea. Trebuie să venim cu altă abordare

Dora Vulcan | 10.06.2019

Premierul Viorica Dăncilă susține că noul lider al PSD va trebui să aibă o abordare managerială diferită de cea a fostului președinte Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, spune că nu s-a făcut o analiză la nivelul partidului cu privire la modul în care Liviu Dragnea a condus partidul, dar recunoaște că PSD trebuie să aibă o altă abordare managerială pentru a recâștiga încrederea cetățenilor.

"Eu sper să avem mai mulți candidați și cred că noul președinte trebuie să fie un om echilibrat, care să adune în jurul lui, să aibă răbdare să își asuclte colegii, să se consulte cu forurl statutar. O decizie nu trebuie să o ia un președinte, ci trebuie să fie luată prin for statutar. Viitorul preșeidinte al PSD trebuie să fie un om atașat valorilor europene și transatlantice. Un președinte al PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate în jurul colegilor. Să fie un om hotărât, să nu se sperie la primul obstacol. Nu aș vrea să îl judec pe Liviu Dragnea, dar aș vrea să schimb modul de lucru. Eu cred că decizia nu trebuie să fie luată în mod invidual, trebuie să discutăm cu reprezentanții noștri din Parlament. Nu am făcut o analiză privind modul în care a condus Liviu Dragnea și nici nu am de gând să o fac. Trebuie să venim cu o altă abordare pentru a recâștiga electoratul din 2016", a declarat Dăncilă.

***

Luni s-a întrunit Biroului Permanent Național al PSD în care s-a discutat despre organizarea Congresului extraordinar din 29 iunie, după eșecul PSD la europarlamentarele din 26 mai și condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani și șase luni de închisoare. Dragnea a fost, deja, încarcerat la Rahova, unde se află în carantină, până la repartizarea sa în penitenciarul în care-și va executa pedeapsa.

De asemenea, au fost luat în discuțiile cele două posturi de vicepremier. Numele cel mai des pomenite pentru funcțiile de vicepremier sunt Eugen Teodorovici și Ștefan Radu Oprea. Cel dintâi ar urma să fie în locul lui Viorel Ștefan, numit la Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

Portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice ar urma să fie ocupat de Ștefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, au precizat pentru Mediafax surse din PSD.

La CEx al PSD de vineri a fost stabilit data Congresului extraordinar pe 29 iunie. Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al partidului, însă a anunțat ulterior că ar putea candida pentru funcția de vicepreședinte PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22