Dăncilă: Nu este corupție în România, ci doar o diferență culturală în felul de a mulțumi cuiva

Laurentiu Gheorghe | 19.03.2019

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, liderul Partidului Creştin Social, a povestit, într-un dialog pentru Ziare.com, cum premierul Dăncilă a explicat percepția greșită asupra corupției din România.

Pe aceeași temă

Episodul s-a petrecut înainte ca premierul Viorica Dăncilă să vorbească în plenul Parlamentului European. Astfel, premierul român le-a explicat europarlamentarilor din PES că în România nu există cu adevărat corupție, ci doar o „manieră diferită de a mulțumi cuiva” pentru un serviciu.

„Să vă povestesc ce a afirmat doamna Dăncilă în faţa grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncilă, înainte de a vorbi în faţa plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproşat problemele legate de corupţie din România. Şi ea a zis că nu e adevărat, nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbeşti de o diferenţă culturală. Practic, aş putea să-mi cumpăr direct o decizie favorabilă în justiţie, dar asta nu ar însemna că sunt corupt sau că aş corupe pe cineva, nu, aş avea un comportament cultural specific”, a povestit acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22