Dancila nu-l «abandoneaza» pe Valcov, condamnat la 8 ani: Trece printr-un moment dificil

E.b. | 12.02.2018

Premierul Viorica Dancila sustine ca nu ii va cere demisia consilierului sau Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, pana cand aceasta nu va fi condmant definitiv.

Pe aceeași temă

 

"Ce pot să vă spun este că nu amabandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Atunci când vom avea o hotărâre definitvă, abordarea mea probabil va fi diferită. Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la o prezumţie de nevinovăţie. Eu cred că acest lucru ar trebui să i se aplice fiecărui român, indiferent de locul unde se află. Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală. Nu pot să neg ceva ce am votat”, a declarat Viorica Dăncilă, referitor la condamnare lui Vâlcov, conform News.ro.

 

 

*****************

 

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si consilier al premierului, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

 

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

 

Totodata,  DNA a confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22