Dăncilă nu se grăbește: Opoziția trebuie să demonstreze că are voturile ca să treacă moțiunea

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2019

Premierul Dăncilă a declarat că are la dispoziție 45 de zile pentru a merge în Parlament cu noul Guvern și că nu renunță la guvernare până când opoziția nu va demonstra că poate trece o moțiune de cenzură.

Pe aceeași temă

Înaintea de ședința CEx de sâmbătă de la Mamaia, Viorica Dăncilă s-a arătat încrezătoare în viitorul PSD și că va partidul va ieși mai întărit din actuala criză. Nici vorbă de demisie până când opoziția nu va demonstra că este în stare să voteze o moțiune de cenzură în Parlament, care să doboare guvernul PSD.

„Trebuie să luăm anumite decizii și să analizăm situația actuală din punct de vedere politic. (...) Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație. Întotdeauna ce nu te omoară te întărește. PSD a trecut cu bine peste situațiile dificile. Cert este că nu vom ieși de la guvernare, am spus și ieri nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziția să își strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moțiune”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Șeful PSD și-a îmbărbătat activul de partid cerând unitate și forță în bătăliile electorale care vor urma, în care social-democrații vor triumfa: „Într-o luptă merg doar cei puternici, iar cei slabi, laşi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine".

Ea mai anunțat că nu se grăbește să meargă în Parlament cu restructurarea pentru a cere votul parlamentarilor. „Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”, a mai spus Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22