Dăncilă nu-și dă demisia de la șefia PSD și spune că doar congresul poate lua această decizie

Dora Vulcan | 24.11.2019

Viorica Dăncilă nu intenționează să-și dea demisia de la șefia PSD dar spune că, în cazul în care colegii săi îi vor cere demisia, atunci ar trebui organizat un congres.

Pe aceeași temă

„Nu-mi dau demisia. Dacă colegii vor considera că trebuie să fac un pas în spate, trebuie să facem un congres”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3, după închiderea urnelor la turul doi de scrutin al prezidențialelor de duminică la care primele exit poll-uri au dat-o învinsă de Klaus Iohannis la jumătate din scorul acestuia.

Ea spune că nu se simte responsabilă pentru rezultatul slab și că acesta se datorează perioadei dificile prin care a trecut partidul, inclusiv prin ”arestarea”, de fapt condamnarea, președintelui partidului.


„Nu am luat în calcul acest lucru. Vom discuta în cadrul CEx. Noi trebuie să avem în vedere că vin sărbătorile și imediat intrăm în precampanie electorală și trebuie să fim foarte bine pregătiți. Bineînțeles că voi asculta opiniile tuturor colegilor. Vom vedea cum văd lucrurile pe fiecare județ în parte. Trebuie să nu analizăm lucrurile pe ceea ce a făcut candidatul. Eu am făcut tot ceea ce ținea de mine. Poate am început târziu campania, pentru că într-adevăr noi am trecut după o perioadă dificilă, pierderea alegerilor europarlamentare, arestarea președintelui partidului, Congres, dar am reușit să recuperăm electoratul pe care l-am avut în 2016. Vom discuta în partid, dar cred că analiza trebuie să o facem pornind de la fiecare organizație în parte, pentru a veni cu o strategie de campanie pliată pe realitate”, a mai spus Dăncilă.

Președinta PSD spune că nu își va da demisia pentru că a fost aleasă de Congres, singurul care trebuie să decidă dacă va mai fi sau nu președinte.

„Nu îmi dau demisia. Dacă într-adevăr colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un Congres, pentru că am fost aleasă printr-un Congres la conducerea partidului. Eu consider că trebuie să fim foarte înțelepți. Ceea ce este de reproșat, întotdeauna avem deschiderea de a asculta pe fiecare, pentru că așa este în democrație”, a conchis Dăncilă.

Ea aspus că în acest moment nu este nevoie de conflicte în partid. „Trebuie să ne focalizăm atenția spre partidul de la putere și să facem o opoziție activă”, a mai spus Dăncilă.

Anterior, președinta PSD a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că va continua lupta "pentru viitorul țării, care nu poate fi sacrificat în numele austerității și al monopolului de putere".

"Pentru milioanele de români care cred în mine și în Partidul Social Democrat, dar și pentru viitorul țării noastre, care nu poate fi sacrificat în numele austerității și al monopolului de putere, continuăm lupta!", a scris ea duminică seara pe pagina sa de Facebook.

Imediat după ce au fost făcute publice primele sondaje de la urne, după încheierea votului din țară, care arătau o diferență uriașă între Iohannis și Dăncilă, aceasta a susținut o declarație în care le-a mulțumit celor care ”au votat cu inima”. Îmbrăcată complet în negru, a venit în fața jurnaliștilor însoțită de mai mulți lideri ai PSD, între care Gabriela Firea, Eugen Teodorovici, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu și a refuzat să-și declare înfrângerea, susținând că, de fapt, a fost o victorie a PSD care și-a recuperat voturile de la europarlamentarele din 26 mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22