Dăncilă: Poate aveau dreptate protestatarii, nu știu, dar 10 august „seamănă cu o lovitură de stat”

Laurentiu Gheorghe | 25.07.2019

Dăncilă justifică intervenția în forță a jandarmilor lui Carmen Dan deoarece pe 10 august în Piața Victoriei violența manifestanților „seamănă cu o lovitură de stat”, dar nu știe pentru că era în concediu.

Pe aceeași temă

Pentru Viorica Dăncilă luarea cu asalt a Palatului Victoria și forțarea cordonului de jandarmi pe 10 august „seamănă cu o lovitură de stat”. Poate că protestatarii aveau dreptate, dar nu are de unde să știe pentru că era în concediu, mai ales că a aflat că în mare parte manifestanții nu au fost violenți.

„În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Întrebată de jandarmii care au acționat în unele cazuri cu exces de zel, premierul a spus că „cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel și cei care au bătut-o pe jandarmeriță”.

Întrebată cum i se pare gestul fostului ministru, Carmen Dan, care a secretizat documentele privind intervenția jandarmilor împotriva demonstranților din Piață, Dăncilă a spus că decizia lui Dan i se pare „ilogică”.

„Nu cred ca procurorii să nu aibă acces la aceste documente, mi se pare ilogic. Sunt convinsă ca Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul să se afle adevărul”, a precizat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22