Dăncilă, post-Dragnea: Atenția a fost mereu pe justiție. Nu trebuie să decontăm toți

Redactia | 28.05.2019

Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut marți, după BPN al PSD, că obsesia partidului pentru justiție, manifestată în epoca Dragnea a dăunat partidului și a fost decontată electoral la europarlamentare.

Pe aceeași temă

”Da, mulți consideră și eu consider că au fost foarte multe discuții legate de justiție” și ”atenția a fost mereu pe justiție”, a spus Viorica Dăncilă, cu privire la atmosfera din partid din epoca Liviu Dragnea, președintele partidului condamnat luni de Curtea Supremă la 3 ani și șase luni de închisoare și întemnițat în aceeași zi la Rahova.

Ea a recunoscut că discuțiile excesive pe această temă au fost decontate electoral la alegerile de duminică și a plecat pentru asumarea colectivă a responsabilității, spunând că ”aveam posibilitatea să ne spunem părerea, dar nu am făcut-o”.

"Am discutat cu membrii PSD de la Camera și de la Senat. Toți vor să mergem mai departe să trecem peste această problemă dificilă, să ne apropiem de cetățeni pentru a vedea care sunt soluțiile din punct de vedere economic și social. Am discutat, au fost multe luări de cuvânt și consider că acesta este modul în care trebuie să procedăm. Da, mulți consideră și eu consider că au fost foarte multe discuții legate de justiție. S-a realizat 73% din programul de Guvernare, dar mereu atenția a fost pe justiție și asta a nemulțumit electoratul. De asta cred că trebuie să ne concentrăm mai mult pe programul de guvernare. Eu cred că trebuie să ne asumăm toți vina. Aveam posibilitatea să ne spunem părerea, nu am făcut-o", a declarat Viorica Dăncilă, marți după ședința Biroului Politic Național al PSD întrunit după eșecul PSD în alegerile europarlamentare și condamnarea la închisoare a președintelui PSD Liviu Dragnea.

Dăncilă a respins ideea că PSD este singurul partid care are probleme în justiție dar a spus că ”aceste probleme trebuie să le deconteze persoana care are probleme cu justiție, nu trebuie să le decontăm toți”.

"Nu as vrea sa lipiti aceasta eticheta doar PSD. Daca ne uitam, si la celelate partide sunt destui oameni care au probleme, care au dosare in curs, care trebuie sa dea explicatii. Tocmai aceasta idee care a fost inoculata in ultima perioada, ca problemele din justitie au fost doar la PSD, a fost complet incorecta. Eu pot sa afirm cu certitudine ca aceste probleme trebuie sa le deconteze persoana care are probleme cu justitia, nu trebuie sa le decontam toti. Am vazut etichete de hoti. Eu nu am furat niciodata. De ce sa fim judecati toti? Cei care au probleme sa si le rezolve", a declarat Dăncilă.

Întrebată de ce nu a făcut aceste precizări înainte de condamnarea lui Liviu Dragnea, Dăncilă a schimbat tema discuției spunând că ”exista prezumtia de nevinovatie. Pana justitia nu isi spune cuvantul, nu putem sa spunem despre cineva ca este vinovat sau nu”, fără a explica și ce legătura are condamnarea lui Dragnea cu libertatea de exprimare într-un partid democratic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22