Dancila presată să demisioneze de la șefia PSD. Ciolacu, președinte interimar până la congres-SURSE

Laurentiu Gheorghe | 25.11.2019

Gruparea nemulțumiților din PSD, condusă de șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu i-ar fi oferit lui Dăncilă un loc eligibil la alegerile parlamentare și șefia organizației de femei contra demisiei.

Pe aceeași temă

UPDATE: Marcel Ciolacu confirmă discuțiile cu Dăncilă într-o postare pe Facebook

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatului obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic", scrie Ciolacu pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit cu puciștii din partid luni seară în biroul de la Camera Deputaților, printre care Paul Stănescu, Gabriela Firea și Niculae Bădălău - lideri care de altfel au anunțat că este momentul schimbării în PSD, anunță Antena3 citând surse social-democrate.

Marcel Ciolacu s-a dus să vorbească tot luni seară cu Viorica Dăncilă, cu oferta agreată de liderii partidului, și care ar fi fost acceptată de fostul premier, susțin sursele citate de Antena 3.

La ora 19:00 urmează reuniunea a 35 de baroni PSD-sti, sedinta in care se vor pune punct detaliile pentru preluarea puterii în partid.

****

De precizat că dacă Dăncilă nu demisionează este nevoie de votul a două treimi dintre membrii Comitetului Executiv pentru a o demite. În plus, potrivit statutului, președintele executiv al partidului (în acest caz Eugen Teodorovici) va fi cel care va prelua conducerea, asta în cazul în care Dăncilă nu numește ea o conducere interimară, scrie HotNews.ro

După anunțarea exit poll-urilor, Viorica Dăncilă a anunțat public, într-o intervenție la Antena 3 că nu își dă demisia din funcția de președinte și că va fi nevoie de un congres extraordinar ca să fie înlocuită din funcție. Declarația lui Dăncilă i-ar fi iritat pe liderii social democrații, care, susțin sursele citate, se așteptau ca aceasta să renunțe de bună-voie la șefia partidului.

Tot duminică seară, în biroul lui Viorica Dăncilă a fost văzut de către presă fostul ministru și controversatul om politic Gabriel Oprea. La plecarea din sediul PSD, Dăncilă a anunțat că Gabriel Oprea este vicepreședinte al PSD după ce, săptămâna trecută, PSD ar fi semnat un protocol cu sindicatul militarilor aflați în rezervă. Anunțul i-a deranjat pe mai mulți lideri pesediști.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22