Dăncilă refuză să-i demită pe Dan și Meleșcanu dar spune că vinovații trebuie să plătească

Redactia | 30.05.2019

Viorica Dăncilă spune că nu-i poate demite pe ministrul de Interne și pe cel de Externe pentru problemele de la votul din diaspora, așa cum i-a cerut președintele Iohannis.

Pe aceeași temă

Dăncilă susține că refuzul ei are la bază o analiză comandată pentru a vedea dacă Teodor Meleșcanu și Carmen Dan se fac sau nu vinovați de problemele de la secțiile de vot din diaspora.

"Așa cum am anunțat după alegeri, am cerut Ministerului Afacerilor Extrenre și Ministerului Afacerilor Externe un raport privind dificultățile în alegeri. Sunt un om echilibrat care nu vrea să ia decizi pripite. Toate deciziile trebuie să le luăm pe baza acestor analize. Pe baza acestui raport vom analiza ce s-a întâmplat. Dacă au fost greșeli și cu siguranță au fost greșeli, cei care au fost implicați vor plăti, dar nu putem lua măsuri fără o analiză", a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele Iohannis a cerut miercuri demisia de urgență a ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și a celui de Interne, carmen Dan, pentru haosul la alegerile de duminică din diaspora.

”Fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de externe și cel de Interne. Imediat însemnând imediat", a spus Klaus Iohannis, miercuri, într-o declarație de presă.

El a invocat ”problemele grave care au apărut în timpul votării”, atât la referendum cât și la europarlamentare, la votul dat de cetățeni în țară și în străinătate.

Iohannis spune că modul în care a fost organizat votul arată intenția de a-l inhiba, nu de a-l încuraja.

El a amintit că a avertizat din vreme asupra intenției PSD de a boicota referendumul.

Președintele spune că tocmai pentru a găsi soluții urgente a decis să organizeze o comisie mixtă, tocmai pentru că nu are încredere că guvernul o va face.

Carmen Dan a organizat o conferință de presă, după ce președintele a cerut demiterea sa, alături de a ministrului de Externe pentru eșecul votului din diaspora, și a anunțat că nu demisionează.

La rândul său, ministrul de Externe Teodor Meleșacanu a spus că nu intenționează să-și dea demisia și că vinovat de haosul din diaspora ar fi chiar președintele României pentru că a convocat organizarea referendumului pe justiție în aceeași zi în care s-au organizat alegerile europarlamentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22