Dăncilă regretă acum că parlamentarii PSD l-au ajutat pe Tăriceanu să scape de urmărire penală

Dora Vulcan | 21.10.2019

Viorica Dăncilă a spus luni că a fost o greșeală sprijinul pe care parlamentarii PSD i l-au acordat lui Tăriceanu ca să scape de acuzația de luare de mită la votul dat în Senat pentru ridicarea imunității

Pe aceeași temă

Întrebată dacă PSD a greșit atunci când l-a susținut pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a scăpa de ancheta DNA, Viorica Dănciă a spus ”Cred că da”.

După șapte luni de tergiversări, Senatul a respins pe 3 iunie, cu 71 de voturi împotrivă, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Din decembrie anul trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei solicitări, invocând că senatorii au nevoie de timp pentru studierea dosarului.

Procurorii spun că Tăriceanu ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Procurorii DNA au cerut Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale pentru fapte de corupție în 7 noiembrie, anul trecut.

Procurorii spun că liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari mită de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români. În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft.

În sesiunea parlamentară de toamnă, senatorii din comisia juridică l-au audiat pe Tăriceanu dar au amânat elaborarea unui raport pe motiv că trebuie să studieze documentele. În cadrul audierilor, Tăriceanu a susținut că demersul procurorilor DNA are ca scop intimidarea sa în lupta pe care a început-o pentru semnalarea ”abuzurilor” comise în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22