Dăncilă reia tema sondajelor interne după anunțul lui Teodorovici despre candidatura la președinție

Dora Vulcan | 22.06.2019

Viorica Dăncilă a anunţat că se vor face sondaje pentru toţi social-democraţii care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale.

Pe aceeași temă

"Toţi cei care şi-au anunţat candidatura până în acest moment (vor fi sondaţi - n.r.) şi îşi vor mai anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia. Într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuie să vedem care este cea mai bună opţiune", a declarat premierul Viorica Dăncilă la Neptun, citată de Agerpres.

Premierul, care deține și șefia interimară a PSD până la Congresul din 29 iunie a refuzat să facă referire la vreun potențial candidat la președinție, pe motiv că nu vrea să fie părtinitoare.

"Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul dintre colegi pentru că nu ar fi corect. Vreau să fac referire la toţi colegii mei pentru că eu îi apreciez şi îi stimez pe toţi colegii şi nu aş vrea să fiu părtinitoare. Sunt preşedintele PSD pentru toţi colegii. Din punct de vedere al premierului cred că, prin măsurile pe care le vom lua în perioada următoare, pe lângă prestaţia candidatului nostru, pe lângă proiectul pe care va veni, este important ca din punct de vedere guvernamental - pentru că va candida pe sigla PSD - să luăm cele mai bune măsuri, astfel încât să aducem aport pentru candidatul respectiv", a adăugat liderul interimar al PSD.

Eugen Teodorovici a anunțat sâmbătă, la Neptun, că ar fi dispus să candideze la prezidențialele din acest an din partea PSD. Premierul Viorica Dăncilă a confirmat informația. Înainte de Teodorovici și-au mai arătat disponibillitatea de a candida la președinția României Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

Candidatul PSD ar urma să fie stabilit la Congresul din 29 iunie la care va fi ales și președintele PSD după ce locul a fost lăsat de Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare pe 27 mai. Șefia interimară a PSD este asigurată de Viorica Dăncilă, fost președinte executiv al PSD, aleasă la congresul din martie trecut, convocat de Dragnea pentru înscăunarea protejaților săi și îndepărtarea indezirabililor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22