Dăncilă s-a fotografiat cu două minore în fața unei arme de asalt de la fabrica de arme de la Cugir

Dora Vulcan | 22.09.2019

Premierul Viorica Dăncilă s-a fotografiat cu două fetițe în timp ce le strângea cu duioșie în fața unei arme de asalt în timpul vizitei pe care a făcut-o sâmbătă la fabrica de arme de la Cugir.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a participat sâmbătă la festivalul ”Toamna Cugireană”, unde, într-o sală din Casa de Cultură, fabrica de arme din oraș a expus cele mai reprezentative arme pe care le produce, scrie Alba24.ro.

Acolo, Viorica Dăncilă și-a făcut fotografii, în fața unei puști de asalt, cu două fetițe bucuroase de o fotografie cu premierul. Aceasta a și discutat cu copiii, care și-au făcut selfie cu ea în fața armei.

Dăncilă a participat sâmbătă la Alba Iulia, alături de alți câțiva membri ai Guvernului, la congresul județean al PSD Alba, apoi s-a dus la Cugir la un festival local, mai notează publicația citată.

Ea a fost condusă pe un traseu prestabilit spre locurile pe care liderii locali au considerat că trebuie să le viziteze, printre care și standul Fabricii de Arme Cugir.

Premierul Viorica Dăncilă, prezentă sâmbătă în oraşul Cugir, unde funcţionează două fabrici de armament, vizitând şi una dintre acestea, a afirmat că ar fi recomandat ca Armata României să se doteze în primul rând cu ceea ce se produce aici.

Însoţită de mai mulţi membri ai Guvernului, printre care şi Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, care a făcut o "baie de mulţime" în mijlocul participanţilor la evenimentul intitulat "Toamna cugireană", a vizitat Centrul Cultural Cugir, în interiorul căruia au fost amenajate mai multe expoziţii, printre care şi una cu o parte din tehnica produsă la Uzina Mecanică (UM) Cugir şi Fabrica de Arme Cugir, transmite Agerpres.

După ce directorul UM Cugir i-a explicat că societatea produce arme şi muniţie, menţionând că Mihai Fifor, fost ministru al Economiei, cunoaşte situaţia, deoarece fabrica aparţine, ca filială a ROMARM, de Ministerul Economiei, Viorica Dăncilă i-a transmis: "Eu sper să aparţineţi în curând de prim-ministru".

"În primul rând, trebuie să încurajăm producţia de armament şi Armata Română prima dată să ia de la noi", a spus Viorica Dăncilă.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22