Dăncilă s-a semnat ”bucătar șef” în scrisoarea în care susținea OUG 13

Dora Vulcan | 21.11.2019

În scrisoarea către colegii europarlamentari în care lua apărarea OUG 13, Dăncilă europarlamentara s-a semnat, într-o stângace folosire a limbii engleze ”bucătar șef” în loc de ”șef” al delegației PSD.

Pe aceeași temă

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a luat apărarea controversatei OUG 13 pe vremea când era europarlamentar PSD. Ordonanța, emisă de guvernul Grindeanu, care a scos sute de mii de oameni în stradă în 2017, a beneficiat de sprijinul europarlamentarei, la acea vreme, Viorica Dăncilă, care li s-a adresat colegilor parlamentari europeni semnându-se, în loc de șef al delegației PSD, ”bucătar șef”.

În mesajul prin care scrisoare de susținre a fost trimisă europarlamentarilor, Dăncilă se semnează „Viorica Dăncilă, MEP for Romania, chef of the Romanian S&D delegation”.

În traducere: Viorica Dăncilă, europarlamentar pentru România, bucătar-șef al delegației române a S&D”.

Sursa: NewsWeek România

Scrisoarea a fost trimisă în 24 ianuarie 2017, cu o săptămână înainte ca Guvernul condus de Sorin Grindeanu să adopte, într-o ședință de guvern convocată seara târziu, controversata ordonanță care dezincrimina parțial abuzul în serviciu.

Dăncilă scria că „în cazul amendamentelor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, obiectivul este armonizarea legislației cu deciziile Curții Constituționale, mai ales în cazul acelor articole considerate neconstituționale de către Curte. Practic, în acest moment, legislația penală românească nu este în întregime constituțională iar asta afectează tot ce ține de puterea judecătorească. În cazul acestei OUG, vorbim de o decizie necesară, cu atât mai mult cu cât încercări legislative anterioare au eșuat”.

„În ciuda intențiilor transparente ale Guvernului de a rezolva urgent problema și de a purta o dezbatere deschisă cu societatea, partidele de opoziție au susținut că aceste propuneri servesc protejării politicienilor corupți, ceea ce este fals. Liderii partidelor de opoziție au instigat populația să protesteze public, uzând de o campanie de dezinformare și propagandă care a fost construită în ultima săptămână cu scopul de răspândi informații false despre proiecte”, se mai arată în scrisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22