Dăncilă se apară de MCV și Rezolutia PE atacându-l pe Iohannis și invocând consensul

Redactia | 13.11.2018

Viorica Dăncilă susține că Guvernul este pregătit să preia președinția Consiliului UE și îi cere președintelui Iohannis să se abțină de la declarații „care fac rău României” și să accepte un consens.

Pe aceeași temă

Premierul Dăncilă a afirmat într-o conferință de presă unde l-a avut alături pe șeful ei de la partid, Liviu Dragnea, că România se află în grafic, în linie dreaptă pentru preluarea președinției Consiliului UE.

"Am văzut declarațiile domnului președinte referitoare la faptul că România nu este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. În calitate de prim-ministru, vă asigur că România este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE. Suntem în grafic atât din punct de vedere al programului, dar și din punct de vedere organizatoric și logistic", a declarat Dăncilă.

Referindu-se la atacul președintelui Iohannis la adresa Guvernului, Dăncilă a spus că "orice declarație care aduce o umbră de îndoială asupra acestui lucru nu poate face decât rău României".

Ea a cerut tuturor forțelor politice și șefului statului "să se abțină de la astfel de declarații pentru că România are nevoie de consens, de unitate, de buni români care să se gândească în primul rând la propria țară și mai puțin la interesele personale".

​​Viorica Dăncilă a mai spus că s-a obișnuit cu astfel de atacuri din partea președintelui și că nu vrea să procedeze "cum face dumnealui".

"E important să vin cu lucruri concrete pentru români. Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pentru nouă companii și de câte ori mă va ataca preşedintele Iohannis, îi voi răspunde cu ce facem noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe preşedinte să nu mai iasă cu aceste declaraţii. Acest lucru a fost subliniat şi de domnul Juncker, care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între preşedinte, Parlament, Guvern", a adăugat Dăncilă.

Premierul a făcut aceste declarații la finalul ședinței Biroului Permanent al PSD, în care s-a votat propunerea ca secretarul de stat în MAE George Ciamba să îl înlocuiască pe Victor Negrescu, demisionar din funcția de ministru pentru afaceri Externe. "Am nominalizat o persoană cu experiență care poate conduce cu succes la o președinție de succes pentru România", a afirmat Dăncilă.

*****

Șeful statului a declarat, luni, într-o întâlnire cu primarii, că "lucrurile au luat-o razna”, iar "necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă”. El a susținut că are "o mare îngrijorare” privind anul 2019, când România preia președinția Consiliului UE și că țara noastră nu este pregătită.

"Știți bine că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem față rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a spus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22