Dăncilă se impune în partid: Robert Negoiță și Șerban Nicolae, primele victime ale noului lider

Laurentiu Gheorghe | 04.07.2019

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, suspendat șase luni din partid, iar Șerban Nicolae, înlocuit din fruntea grupului PSD din Senat sunt primele sancțiuni primite de dizidenții din PSD.

Pe aceeași temă

În primul CEx informal desfășurat miercuri seară la Vila Lac după ce Viorica Dăncilă a devenit oficial șefa partidului s-au dat și sancțiuni celor mai recalcitranți membrii PSD.

Robert Negoiță s-a remarcat prin criticile virulente la adresa Guvernului care a tăiat bugetele administrațiilor locale. HotNews relatează pe surse că cel care a propus suspendarea lui Negoiță din partid a fost primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu. De altfel, Negoiță nici nu a fost invitat să participe la ședința informală de la Vila Lac.

Pe Șerban Nicolae la executat chiar Viorica Dăncilă care a propus ca în locul lui Șerban Nicolae liderul grupului de la Senat să fie Liviu Mazilu, senator de Mehedinți. Propunerea a a fost votată cu șase voturi împotrivă și două abțineri spun sursele citate mai sus

Șerban Nicolae, un apropiat al fostului lider, Liviu Dragnea, a fost sancționat pentru că a declarat public că senatorii social-democrați nu-l vor vota pe Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul anunțase anterior că PSD și ALDE au decis în coaliție să îl susțină pe Isărescu. Acesta a fost acuzat de secretarul general al PSD, MIhai Fifor că a refuzat să strângă semnături pentru inițiativa de revizuire a Constituției.

De asemenea, în ședința CEX senatorul de Constanța Ștefan Mihu a fost numit trezorierul partidului. Acesta, susțin sursele HotNews.ro, ar avea studii de specialitate în domeniu.

Pleșoianu: Mazilirea lui Șerban Nicolae, o mare mizerie.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a scris, miercuri pe Facebook, că CEx al PSD a decis „o mare mizerie” și anume „mazilirea” lui Șerban Nicolae pentru că nu a fost de acord să îl sprijine pe Mugur Isărescu în funcția de viceguvernator al BNR.

„Ați săvârșit azi o mare mizerie: mazilirea lui Șerban Nicolae pentru că nu a fost de acord cu decizia de a-l sprijini pe Isărescu pentru un nou mandat! Toate deciziile din ultimele săptămâni nu fac nimic altceva decât să-i trădeze pe oamenii care ne-au votat! Faceți praf acest partid, asta faceți...”, a scris Liviu Pleșoianu, miercuri, pe Facebook.

Șerban Nicolae a fost și contracadidat al premierul Viorica Dăncilă la șefia PSD. Totodată, acesta a anunțat că senatorii social-democrați nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul anunțase anterior că PSD-ALDE au decis, în coaliți,e să îl susținută pe Isărescu.

Dăncilă fusese invitată la discuțiile grupurilor parlamentare ale PSD pe tema susținerii lui Mugur Isărescu, însă aceasta nu ajuns. Ulterior ea a spus că nu a fost anunţată de o întâlnire miercuri cu senatorii la Parlament, pentru a discuta despre susţinerea lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR. Premierul a precizat că a fost o inadvertenţă şi că nu vrea să acuze pe nimeni.

Codrin Ștefănescu, care la Congres nu a mai fost ales secretar general, a afirmat că social-democrații din CEx nu au înțeles nimic după decizia CCR prin care a admis conflictul între Parlament și ÎCCJ. El a precizat că aceștia „l-au decapitat” pe Șerban Nicolae deoarece ar fi „prea obraznic”.

„Ce au inteles azi (miercuri - n.r.) colegii mei din Cex-ul PSD dupa decizia CCR ? Nimic. L-au “decapitat” pe Serban Nicolae. Cica e prea obraznic...”, a scris Codrin Ștefănescu, miercuri, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22