Dăncilă se plânge că Iohannis a jignit-o pentru că este femeie și nu știe cum funcționează statul

Redactia | 10.12.2018

Viorica Dăncilă s-a plâns luni că declarațiile lui Iohannis, după ce a anunțat că a sesizat CCR cu privire la refuzul șefului statului de a-i numi în Guvern pe Vasilescu și Draghici, au jignit-o profund.

Pe aceeași temă

Amânarea transferului Liei Olguța Vasilescu de la Ministerul Muncii la Ministerul Dezvoltării (pușculița baronilor locali) și a lui Drăghici (trezorierul PSD) la Transporturi afectează în opinia lui Dăncilă capacitatea Guvernului de a prelua președinția Consiliului UE. Remarcile lui Iohannis contravin înaltelor aprecieri de care se bucură atât în cadrul Comisiei Europene cât și a Parlamentului European, a ținut să precizeze premierul, contrazicându-l pe șeful statului, care a afirmat că PSD nu poate guverna România.

"Asteptam decizia CCR. Domnul Iohannis a venit cu acele acuzatii si jigniri, care nu trebuie facute impotriva unei femei premier si impotriva niciunei femei. Aceste declaratii nu sunt demne de un presedinte si adancesc falia dintre institutia prezidentiala si premier", a spus Viorica Dancila, intrebata de scandalul pe cele doua numiri din Guvern de la Transporturi si Dezvoltare.

Intrebata de o jurnalista la ce se refera concret cand vorbeste de jigniri, Dancila a raspuns: "In momentul in care spui ca «femeia aceasta nu stie cum functioneaza statul», aceste declaratii nu sunt demne de un presedinte. Aceste lucruri nu trebuie sa aiba loc in Romania. Eu cred ca nu presedintele trebuie sa faca evaluarea premierului sau a ministrilor".

Viorica Dancila a anuntat saptamana trecuta ca a sesizat Curtea Constitutionata a Romaniei, pentru ca presedintele Klaus Iohannis intarzie sa decida in legatura cu situatia ministrilor de la Transporturi si Dezvoltare.

Dancila a spus ca e un conflict intre puterile statului si il acuza pe Iohannis ca saboteaza astfel presedintia Romaniei la Consiliul European, ce urmeaza sa fie preluata de la 1 ianuarie 2019.

In sesizarea de 15 pagini, semnata de Dancila si Toni Grebla, Guvernul reclama ca analiza prelungita a presedintelui cu privire la nominalizarea ministrilor la Dezvoltare si Transporturi nu are temei legal si este o opunere fatisa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22