Dăncilă se simte amenințată de „mesagerul lui Iohannis”: Sunt amenințată cu procurori și cu dosare

Laurentiu Gheorghe | 14.11.2019

Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dancila, a ieșit joi seară la declarații, pentru a-i răspunde lui Iohannis, pretextul fiind declarațiile lui Rareș Bogdan privind situația găsită la Finanțe.

Pe aceeași temă

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

  • Ne îndreptăm spre un monopol de putere al președintelui Iohannis, care vrea puterea absolută

  • La 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un președinte dictator care vrea puterea să o folosească împotriva celor care nu gândesc ca el.

  • Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze pentru că arată că avem un președinte dictator (…) ce își trimite mesagerii să amenințe cu dosare penale și discuții cu procurorii

  • Este un lucru fără precedent pe care nimeni nu trebuie să îl accepte. Azi e Viorica Dăncilă, mâine poate fi și un român care nu este de acord să ie se taie pensia sau salariul și care va fi amenințat cu închisoarea.

  • Avem un președinte antieuropean, un președinte dictator care vrea să ne întoarcă în comunism.

  • L-am văzut cu toții pe Rareș Bogdan, portavocea lui Klaus Iohannis, amenințându-mă cu procurorii. Ce să înțeleg? Că am îndrăznit să-l chem pe Iohannis la dezbatere sunt amenințată cu procurorii si cu dosare?

  • Că așa cum i s-a întâmplat lui Ponta în 2014 și cum i s-a întâmplat lui Barna care spera sa ajunga in turul 2 si a avut dosar penal același lucru, trebuie să i se întâmple și lui Dancilă? Sunt multe coincidente.

  • Nu am nicio problema sa discut cu procurorii, nu am nimic de ascuns, dar modul in care se procedează nu trebuie acceptat de niciun roman indiferent de partidul din care face parte si indiferent daca este înregimentat politic sau nu.

  • Ii cer dlui Iohannis sa iasa public sa dea explicatii de ce Rares Bogdan, purtatorul sau de mesaj, are informatii despre ce vor sa faca procurorii. Este inadmisibil sa spuna un partid pe cine vor chema procurorii la audieri si sa nu tina cont de independenta justitiei. Toate aceste lucruri trebuie sa ne ingrijoreze.

  • Iohannis îsi trimite mesagerii sa-i ameninte pe contracandidati cu dosare penale.

CONTEXT: Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a scris joi pe Facebook că procurorii DNA ar trebui să vină la Guvern să vadă au lăsat în urmă cei de la PSD și consideră că Viorica Dăncilă, dar și alți foști miniștri, vor avea multe explicații de dat în fața procurorilor.

Postarea lui Rareș Bogdan de pe Facebook:

UPDATE: Raportul 10 august a fost descretizat și trimis la DIICOT. Acu să vă văd!

Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României și au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a găsit Florin Cîțu în visterie. Sunt cele mai grave situații pe care le-am auzit în ultimii ani. România trăiește printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare și faptul că președintele Iohannis și PNL au făcut totul pentru a demola Guvernul Dăncilă. Căci asta a însemnat semnalul dat după OUG 13 și 26 mai: „Scăpați-ne de PSD, să vină DNA!” Numai că este exact cum am anticipat în perioada când eram jurnalist. Au pârjolit totul, au otrăvit fântânile. Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nenorocirea e mai mare decât cele mai pesimiste estimări. Guvernul Dăncilă a fost un criminal! În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi ușor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze mințile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, așa ca mentorul ei! Încearcă să abată atenția de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetență aici, e mai ales ticăloșie. Au făcut totul conștient, au tratat bugetul ca și când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetățeni ca pe o masă de manevră. Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria... Poate doar în codul penal. Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Grețoasă de-a dreptul! Îl țineți minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Așa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic și ne strângea de gât pe toți! Dezbatere cu interpusul unui grup infracțional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea și lovirea protestatarilor pe 10 august și i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Și îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22