Dăncilă speculează disensiunile dintre semnatarii moțiunii: Nu vom vota „Guvernul lui Iohannis”

Laurentiu Gheorghe | 15.10.2019

Viorica Dăncilă a declarat, marți, după desemnarea lui Ludovic Orban, „exponentul austerității” să formeze noul Guvern că PSD nu va asigura cvorumul pentru investirea Guvernului PNL.

Pe aceeași temă

Șefa PSD și premier demis, Viorica Dăncilă, a făcut marți primele declarații după desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Ludovic Orban premier, responsabil cu formarea noului Guvern.

Conform Constituției, Orban are începând de azi 10 zile pentru a merge in Parlament să primească votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Daca initial Dancila a spus ca social-democratii vor vota Guvernul Orban dacă acesta își asuma că nu va tăia pensii și salarii, ulterior s-a răzgândit și declară că PSD nu va asigura cvorumul la investirea Guvernului. Dăncilă spune că Orban, „acest promotor al austerității”, trebuie să-și asigure singur majoritatea pentru ca să-și treacă Guvernul prin Parlament.

„Am văzut declarațiile președintelui Iohannis și propunerea de premier. După toate aceste zile de așteptare, vedem un singur lucru din partea președintelui: că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care atât ne-au amenințat partidele de dreapta.

În rest, același amatorism și același mare NIMIC de până acum. Niciun program de guvernare, nicio echipă guvernamentală. Niciun plan și, aparent, nici măcar o majoritate. Pentru că cei care au dat jos Guvernul PSD nu se pot pune de acord pentru a forma și susține un nou Guvern. Pentru că se întâmplă exact ceea ce am spus în nenumărate rânduri: acești oameni știu doar să distrugă. Nu au nimic de pus în loc, n-au nicio viziune. Este de-o crasă iresponsabilitate să dai jos Guvernul și să nu ai nicio soluție de înlocuire”, a zis, marți seară Dăncilă.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

 • Am văzut declarațiile președintelui Iohannis și propunerea de premier. Vedem un singur lucru din partea președintelui: ca propunerea de premier e unul dintre cei mai vocali promotori ai masurilor de austeritate.

 • În rest același mare nimic: niciun program de guvernare, nicio echipa guvernamentala si, aparent, nici macar o majoritate.

 • Se întâmplă ce am spus: acești oameni știu doar să distrugă. Nu au pus nimic in loc, nu au nicio viziune.

 • Partidele care au votat moțiunea au toata răspunderea pentru formarea noului Executiv, altfel înseamnă ca si-au batut joc de romani si de viitorul tarii.

 • PSD, sa fie foarte clar, nu va vota Guvernul lui Iohannis.

 • Nu vom gira aruncarea Romaniei in nesiguranta si in saracie din cauza unor oportunisti.

 • Iohannis are o maxima eficienta in a face rau Romaniei. S-a dovedit foarte eficient in a coaliza partidele in a da jos Guvernul. Il asteptam sa faca dovada de aceeasi eficienta si la votul pentru Guvernul sau.

 • Pentru daramarea acestui guvern fara a exista o solutie de inlocuire il chem in fata romanilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu.

 • Asteptam partidele care au votat caderea guvernului sa isi asume responsabilitatea guvernarii. Sa vina cu programul, cu viziunea si cu bugetul.

 • Nu ne vom prezenta la votul de investitura al noului guvern.

 • Cum 7 barbati au facut efortul de a darama acest guvern ma astept ca aceiasi 7 barbati sa creeze majoritatea pentru trecerea noului guvern.

 • In eventualitatea trecerii Guvernului va asigur ca PSD nu se va opune niciunei masuri in beneficiul romanilor.

 • Imi inchei mandatul putand sa ma uit in ochii fiecarui roman stiind ca nu am luat nicio masura impotriva lui.

 • Voi sanctiona aspru orice decizie luata impotriva oamenilor si ma voi opune cu toate fortele oricarui abuz si nedreptati.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22