Dăncilă spune că a ajuns la limita răbdării cu Iohannis: Îi solicit să abandoneze jocurile politice

Laurentiu Gheorghe | 08.02.2019

Premierul Dăncilă susține că n-o poate abandona pe Olguța, „un om cu o experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială", și că s-a săturat de refuzurile lui Iohannis.

Pe aceeași temă

Președintele a răspuns la gesturile ei, care a „dat dovadă de multă răbdare” numai „prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului" și de aceea trebuie să abandoneze jocurile politice, s-a plâns Vasilica Dăncilă în debutul ședinței de guvern de vineri, în care va adopta bugetul pe 2019.

Viorica Dăncilă a susținut la începutul ședinței de Guvern că Ministerul Dezvoltării are nevoie de „un ministru titular, dedicat și cu experiență" și tocmai din acest motiv a nominalizat-o pentru această funcție pe Olguța Vasilescu, „un om cu o experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială".

Tocmai lipsa de experiență și competențele extrem de firave ale Olguței Vasilescu au fost argumentele lui Iohannis pentru a refuza pentru a treia oară propunerea lui Dăncilă la Ministerul Dezvoltării.

Ea a spus că Lia Olguța Vasilescu este ministrul care „a gestionat cu succes două dintre din cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliție - legea salarizării unitare și legea pensiilor si legea pensiilor”, iar argumentele folosite de președinte pentru ceea ce „în fapt este un blocaj la adresa Guvernului” sunt „necredibile”.

Vasilica Dăncilă a mai spus că „a dat dovadă de toată deschiderea și de multă răbdare” cu președintele, care „a răspuns doar prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului”.

„E regretabil că președintele vrea să blocheze investițiile la nivel local și nu îi pasă că pune în pericol proiecte vitale pentru cetățeni. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice. (...) Românii sunt mult mai importanți decât o campanie electorală sau jocurile politice. Conflictul pe care îl întreține președintele nu ajută economia și nu aduce nimic bun pentru România și pentru români. Guvernul României trebuie să fie lăsat să lucreze”, a susținut premierul.

Președintele Klaus Iohannis a respins joi pentru a treia oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transmis premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumentează că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis îi impută declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că va face plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele președintelui Klaus Iohannis, subliniind că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea numirii sale în funcția de ministru al Dezvoltării.

De asemenea, social-democrații au anunțat că vor sesiza CCR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22