Dăncilă spune că pleacă de la șefia PSD dacă ia sub 23% la prezidențiale și că moțiunea nu trece

Laurentiu Gheorghe | 07.10.2019

Viorica Dăncilă a declarat la Adevărul Live că nu va pleca din fruntea partidului decât dacă va obține la alegerile prezidențiale un scor mai mic decât cel al PSD de la europarlamentare (22%).

Pe aceeași temă

Șefa PSD Viorica Dăncilă a declarat luni la Adevarul Live ca o demisie din fruntea partidului va aparea doar daca va obtine la alegerile prezidentiale un scor mai mic decat cel de la europarlamentare.

„Depinde de procentul la care reusesc sa ducem partidul. Am preluat partidul la 22%, un scor foarte mic, cu presedintele partidului arestat, o perioada grea, se vorbea de ruperea partidului. Am reusit sa tinem partidul unit. Daca il vom duce la un scor bun, peste 23%, inseamna ca am facut pasi importanti intr-o perioada relativ scurta. Am preluat partidul in iunie, nu e usor sa ridici scorul intr-o perioada asa scurta. Pentru mine dincolo de functia de presedinte PSD important este ca partidul sa ia scor bun si sa cream un val favorabil pentru alegerile locale (...) Nu exista sa nu intram in turul 2”, a zis Dancila, intrebata despre conditiile in care si-ar da demisia din fruntea PSD in functie de rezultatul de la prezidentiale.

De asemenea, Viorica Dăncilă a spus și că în ipoteza în care va trece moțiunea de cenzură ea nu va demisiona din funcția de premier, dar îi va solicita președintelui Klaus Iohannis să propună un nou premier înainte de alegerile prezidențiale.

„Nu! Nu voi demisiona pentru că sunt un om responsabil, dar îi voi solicita președintelui României să facă cât mai repede pentru un nou premier, dacă nu ține doar la calcule electorale. Dacă domnia sa este responsabil și vrea să schimbe acest Guvern eșuat, trebuie să facă o nouă nominalizare înainte de alegerile prezidențiale.

Voi rămâne în continuare candidatul PSD la prezidențiale, ne vom bate alături de colegii mei din opoziție și vom urmări cu mare atenție Guvernul, vom taxa toate erorile Guvernului.

Dacă ajungem în opoziție eu cred că PSD se va reuni și mai mult în jurul meu. Dacă vă uitați în istoria PSD, niciodată nu a fost acceptat un candidat din afara partidului, doar candidatul poate mobiliza organizațiile”, a spus Dăncilă, la Adevărul Live.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22